FORLATER LAGET: Richie Porte har vært en viktig hjelper for Chris Froome og Bradley Wiggins, nå vil han kjøre for egne muligheter. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP PHOTO
FORLATER LAGET: Richie Porte har vært en viktig hjelper for Chris Froome og Bradley Wiggins, nå vil han kjøre for egne muligheter. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP PHOTOVis mer

Viktig Froome-hjelper forlater Team Sky

- I en alder av 30 år føler jeg at dette er det optimale tidspunktet

(procycling.no): Etter en lang periode med rykter om at Richie Porte vil forlate Team Sky, setter nå hovedpersonen selv en stopper for spekulasjonene.

- Ja, det stemmer, jeg kommer til å forlate Team Sky. Det er viktig å understreke at vi skilles som venner og at jeg vil fullføre sesongen sterkt, sier Porte i et intervju med Sydney Morning Herald.

- Jeg vil presse meg selv, ikke bare for å hjelpe min gode venn Chris Froome til å vinne sin andre Tour de France, men også gi noe tilbake til laget for alle mulighetene de har gitt meg, fortsetter Porte.

Vil kjøre for egne muligheter

I et så stort lag som Team Sky, vil ikke Porte kunne kjøre for egne muligheter hele tiden.

- I en alder av 30 år føler jeg at dette er det optimale tidspunktet å gjøre et forsøk på å lede et lag.

- Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå som Grand-Tour-rytter.

Porte sier foreløpig ikke hvilket lag han vil kjøre for, men BMC har vært nevnt som den mest aktuelle destinasjonen.

Porte kan uansett ikke offentliggjøre hvor han drar, da overganger i sykkelsporten ikke kan bli offentligjort før første august. Så det er godt mulig at han allerede har signert en kontrakt med et annet lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange triumfer

I løpet av sine fire år i Team Sky har han fått være med på en rekke triumfer.

Han var viktige brikker i Tour de France-triumfene til Bradley Wiggins og Chris Froome, og vil igjen bli en viktig hjelper for Froome når rytterne får inn i Pyreneene i morgen.

- Å ha kjørt for Wiggins da han vant touren i 2012 og for «Froomey» da han vant i 2013 var fantastisk. Jeg er nå i 2015-utgaven og har sjansen til å hjelpe Froome igjen.

- Den rytteren jeg vil være de kommende årene vil være et resultat av fire års utvikling hos Team Sky.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!