- Viktig med øyekontakt

20 000 gutter og 10 000 jenter er med på Norway Cup. Magne Hoseth og Solveig Gulbrandsen viser sommermoten, og gir deg sine beste sjekketips.

Solveig Gulbrandsen (24) kler seg bra, men vil ikke overdrive. Her er hennes råd til jentene.

-  Ta dere tid til å se på kampene til gutta. Finn ett guttelag som dere følger gjennom hele turneringa. Jo mer tid dere har med dem, jo bedre, sier Solveig Gulbrandsen. Hun har sju års Norway Cup-erfaring, men fant ikke den store kjærligheten på Sletta.

-  Det ble mest småflørting. Jeg og ei venninne fulgte etter et lag fra Larvik gjennom hele turneringa bare fordi de hadde én kjempesøt gutt.

Sjøl om mange jenter tar turen til Ekebergsletta for å finne en kjekk fotballgutt, mener Solveig gutta gjerne kan holde seg til fotballjentene.

-  Norway Cup er jo mest for dem som deltar. Men for gutta spiller det sikkert ingen rolle om jenter kommer til Sletta bare for å sjekke, sier 24-åringen. Hun tror ikke gutta heller er der bare for å spille fotball. -  De reiser til Oslo for å spille fotball og være sosiale. De fleste har nok baktanker.


- Vær frampå
Men det er ikke bare på Sletta det skjer ting.

-  Finn ut hvilke skoler guttene bor på. Vær frampå! Det verste du kan få er et nei. Kanskje virker det som verdens undergang akkurat da, men du kommer over det.

Solveig er ikke begeistret for høye hæler på Sletta.

-  Jeg er nok ei olabuksejente. Har du en kul topp funker det bra, sier hun.

 TRENDY:  Solveig Gulbrandsen har på seg denim miniskjørt fra Bik Bok til kr 399, stripete topp Bik Bok kr 199 og belte Rada kr 800. Magne Hoseth poserer i jeans Tiger kr 2895, hvit T-skjorte Tiger kr 595, sportsjakke WE/JL kr 999 og Nike-sko kr 999. Alle foto: Robert Eik
TRENDY: Solveig Gulbrandsen har på seg denim miniskjørt fra Bik Bok til kr 399, stripete topp Bik Bok kr 199 og belte Rada kr 800. Magne Hoseth poserer i jeans Tiger kr 2895, hvit T-skjorte Tiger kr 595, sportsjakke WE/JL kr 999 og Nike-sko kr 999. Alle foto: Robert Eik Vis mer

Kolbotn-jenta er ikke så nøye på hva gutta har på seg. Men de må i det minste kle idrettstøy.

-  Det funker ikke hvis du er fotballspiller og ikke vet hvordan du skal bære sportstøy. Ikke dra shortsen oppover magen, er Solveigs råd til gutta.

Liker ikke saggebukse

Dongeribukse og T-skjorte fungerer utenfor banen.

-  Men saggebukse er dårlig. Da ser man jo ikke hva slags rumpe de har, ler Solveig. Hun er ikke så sikker på at alle bør ha sin egen «stil».

-  David Beckham er kul, for han vet hva han driver med. Mange prøver å kjøre en spesiell stil, men ofte faller de gjennom. På den andre siden må man gjerne prøve å stikke seg litt ut, sier Solveig.- Unngå joggebukse
Vålerenga-spiller Magne Hoseth (24) har ingenting imot å stikke seg ut. Her er hans råd til gutta.

- Jeg er ikke merkebevisst, men stilbevisst. Jeg vet hva som passer på meg, sier Magne Hoseth. Han trives på catwalken og har posert mer enn én gang.

- Finn et antrekk som er avslappet, men stilfullt. Det trenger ikke være mer enn ei bra dongeribukse og T-skjorte. Unngå joggebukse. Før diskoen kan du slenge på en blazer. Sko er også viktig, og loafers er in for tida, sier Magne.

T-skjorta trenger ikke ha noe merke eller tekst. Joggesko fungerer fint som fottøy om dagen, og seinere kan du skifte til et par litt penere sko.

- Sammensetninga er viktigere enn enkeltplagg. På visse utesteder i Oslo må du ha dyre merkeklær for å komme inn. Under Norway Cup er det unødvendig, mener Hoseth.

Om garderoben din ikke er den mest fancy på Ekebergsletta, heter redningen accessoarer - eller tilbehør.


Kaps
- Jeg har en greie for jenter som bruker hårbånd og hårting, og det tror jeg de fleste gutter har. Personlig synes jeg også det er bra når jenter bruker kaps. Det viser at de ikke tar seg selv så høytidelig, mener Magne.

Han har likevel ingenting imot jenter med mer markert stil.

- Jenter kan gjerne være bevisste på hva de tar på seg. Kjole er elegant, selv om det ikke er det mest hensiktsmessige antrekket. Men poenget er å bli lagt merke til, er det ikke?


Ta initiativ
Han mener gutta ikke trenger å nøle før de snakker med cupjentene.

- Du må tørre å prate, og ikke være redd for å dumme deg ut. Hva er sannsynligheten for at du møter henne igjen seinere? Minimal.

Men Magne syns det blir urettferdig hvis gutta skal gjøre all jobben.

- Jentene kan like gjerne ta kontakt. Vi har vel egentlig likestilling, har vi ikke? spør romsdalingen.

FIN: Skjørt Bik Bok kr 399, topp Bik Bok kr 149, jakke Bik Bok kr 349, sko Corso Como kr 498, smykke Rada kr 800 og veske Regina kr 2198.
SPORTY: Turkis T-skjorte Tiger kr 595, grå jeans Tiger kr 1195, hvit blazer Tiger kr 2895 og hvite spisse loafers Mentor kr 998.