Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Viktig mot narkoselgerne

Harald Eia tror han har kjøpt Lyn-testikler.

BOR I LYN-LAND: Harald Eia er opptatt av at klubben ikke skal gå konkurs. Foto: Scanpix
BOR I LYN-LAND: Harald Eia er opptatt av at klubben ikke skal gå konkurs. Foto: Scanpix Vis mer

||| NRK-komiker Harald Eia synes krisa i Lyn er alt annet enn moro. I går skjøt han inn kapital for å redde klubben.

— Det er vel en blanding av hjelp og egoisme. Lyn er viktig i lokalmiljøet for å holde barna unna knarkselgerne, sier Eia til Dagbladet.

Komikeren har spyttet inn 10 000 kroner. Innen utgangen av september må Oslo-klubben ha skaffet til veie 17 millioner kroner. Hvis ikke blir den slått konkurs.

Pengene kommer inn jevnt og trutt, men Lyn er fortsatt et stykke unna målet. Med sin skjerv har Eia kjøpt en andel i forsvarsspilleren Mads Dahm. Blir han solgt, vil andelseierne ta del i gevinsten.

- Dahm er nesten to meter lang og veier 100 kilo. Jeg eier vel cirka 250 gram, humrer Eia. 

Overfor Lyns hjemmeside funderer komikeren litt over akkurat hva han eier på Dahm.

- Da må det nesten bli testiklene. Mads blir dermed litt som den sønnen jeg aldri har hatt, og det føles godt å ha investert i Mads, sier 43—åringen.


- Trist

Han bor midt i Lyn-land, og fikk henvendelse om han kunne bidra.

- Jeg er nok ingen ildsjel, men barna mine spiller i klubben. Situasjonen er trist. Det er umulig å vite om det skyldes uflaks eller udyktighet.

Eia var til stede på Lyn-treninga i går. Der bidro han med smil og latter i en tung tid, samtidig som han skrev under på papiret som viser at han går inn med 10 000 kroner.

- Jeg merket at stemningen var slukøret. Samtidig var gutta veldig innstilt på å banke Vålerenga på søndag, sier Eia og understreker:

- Jeg ønsker ingen heltestatus.

Jeg vet bare hvordan Lyn sveiser sammen folk i nabolaget. Det er nesten uvirkelig at de kan gå konkurs.

- Oppfordrer du kjendisvenner til også å hjelpe?

- Jeg synes i alle fall at folk i området skal ta ansvar.


Oppbud

Til NTB sa Lyn-direktør Erik Langerud i går:

- Jeg ser at mange er opptatt av og snakker om konsekvensene dersom det går galt for oss 1. oktober. Dersom vi ikke får inn nok penger, er kassa tom. Da må vi bare begjære oppbud.

Det begynner å haste.

 

EIAS INVESTERING: Mads Dahm er en av Lyn-spillerne det er mulig å kjøpe seg inn i. Foto: ScanpixFoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
EIAS INVESTERING: Mads Dahm er en av Lyn-spillerne det er mulig å kjøpe seg inn i. Foto: ScanpixFoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling