Viktig norsk sliteseier mot Bulgaria

EM-håpet lever fortsatt etter seine scoringer.

FIKK UTTELLING: Uttellinga satt langt inne, men til slutt fant Gry Tofte Ims (nr. 13) veien til nettmaskene.Foto: REUTERS/Stoyan Nenov/NTB scanpix
FIKK UTTELLING: Uttellinga satt langt inne, men til slutt fant Gry Tofte Ims (nr. 13) veien til nettmaskene.Foto: REUTERS/Stoyan Nenov/NTB scanpixVis mer

Innbytter Hege Hansen trygget i havn Norges 3-0-seier borte mot Bulgaria med to mål på overtid i EM-kvalifiseringen for kvinner lørdag.
Seieren gir fortsatt håp om norsk EM-plass.

Det norske kvinnelandslaget var klart best i bulgarske Lovetsj, men slet lenge med å sette ballen i mål. De norske gjestene gikk mot en ettmålsseier, men innbytter Hansen ordnet til slutt en klar bortetriumf helt på tampen.

21-åringen kom på banen som innbytter i det 84. minutt og kort tid senere var hun tomålsscorer for Norge. Målene kom etter innlegg fra Emilie Haavi og Elise Thorsnes.

Tidligere i kampen hadde Klepp-spiller Gry Tofte Ims sendt Norge i føringen etter 70 minutter. 26-åringen roet med det nervene på den norske benken, som hadde vært vitne til flere forspilte sjanser mot ett tamt bulgarsk lag.

- Burde avgjort tidligere - Vi tar med oss tre poeng herfra. Dette er et lag vi absolutt skulle ha slått mer enn 3-0, men det virket som alvoret tynget litt for mye ute på banen, sa landslagssjef Eli Landsem til fotball.no.

- Vi skapte mye, men slet dessverre med å omsette sjansene til mål. Vi fikk hull på byllen for sent, men halet seieren greit i land og fikk de poengene vi skulle ha, sa hun videre.

Norge står med ni poeng og er nummer tre etter fem spilte kvalifiseringskamper i gruppe 3. Lørdagens seier var viktig etter en skjev start på den lange veien mot et EM-sluttspill. Eli Landsems lag har tre seirer og to tap å vise til så langt.

Ungarn neste Island topper gruppen med 13 poeng etter like mange spilte kamper som Norge. Islendingene spiller sin neste kamp mot Belgia onsdag.
Belgierne er nummer to med elleve poeng.

Onsdag venter nok en avgjørende kamp for kvinnelandslaget borte mot Ungarn. I motsatt oppgjør vant de norske jentene 6-0 på eget gress.