Viktig seriekamp

Eirik Bakke skriver om sjansene for at Leeds får være med i Champions League også neste sesong.

ÅRETS SISTE SERIEKAMP mot Leicester blir utrolig viktig for oss. Vinner vi, og Liverpool samtidig avgir poeng borte mot Charlton, er vi klare for Champions League også neste sesong. Deltakelsen i årets turnering har gitt oss mersmak, og med den erfaringen i ryggen hadde det vært utrolig artig å få sjansen igjen. Liverpool har en dårlig statistikk i London denne sesongen. Laget har bare tatt ett poeng på de fire ligakampene de har spilt mot Arsenal, West Ham, Tottenham og Chelsea på bortebane. Vi får håpe at statistikken fortsetter mot Charlton.

VI VANT 6- 1 mot Bradford hjemme forrige helg, men kampen mot Leicester blir garantert mye tøffere. Leicester har et solid lag - det fikk vi merke da vi tapte 1-3 mot dem på bortebane. Nå er vi ute etter revansj. Vi er nødt til å vinne kampen, og vi kommer til å gå ut med full innsats fra start. Jeg har slitt litt med en strekk på innsiden av kneet den siste tida, men merker ikke noe til plagene lenger og regner med å spille fra start. På den siste treningen før kampen var Gary Kelly uheldig og tråkket over. Han er definitivt uaktuell til kampen mot Leicester. Det er også David Batty som soner karantene i ligaavslutningen.

SESONGENS SISTE KAMP er en spesiell opplevelse. Etter kampen tar vi alltid en runde rundt banen og takker fansen for all støtte gjennom en lang sesong. Ingen ting hadde smakt bedre enn om vi kunne gitt oss selv og fansen en plass i Champions League neste sesong som sommergave.

NESTE SESONG er målsettingen klar: Vi skal vinne ligaen - det er hovedmålet uavhengig av om vi er med i Champions League eller UEFA-cupen. Manageren har gitt beskjed til spillerne om at de som ikke deler målsetningen får finne seg en annen arbeidsgiver. Vi spillere har troen på at vi kan klare det. Men da er det viktig at vi er stabile gjennom en hel sesong. I år har vi vært stabilt gode etter jul. Starten av sesongen var heller svak, men da hadde vi en tynnere stall, og var forfulgt av skadeproblemer.

HVIS MAN SER TILBAKE på de siste 18 kampene er vi det laget som har gjort det best av de fem beste lagene i ligaen. Selvsagt er det innsatsen i hele sesongen som teller, men at vi er det mest stabile laget i ligaen fra nyttår, viser at vi virkelig kan utfordre Manchester United. Men da må vi holde det samme stabile nivået gjennom en hel sesong.

Slik er topp 5-lagenes tabell de siste 18 kampene:
Leeds 40 poeng (12 seier, 4 uavgjort, 2 tap)

Manchester United 37 poeng (11 seier, 4 uavgjort, 3 tap)

Arsenal 35 poeng (10 seier 5 uavgjort, 3 tap)

Liverpool 33 poeng (9 seier, 6 uavgjort, 3 tap)

Ipswich 32 poeng (10 seier, 2 uavgjort, 6 tap)

PÅ SØNDAG reiser jeg hjem til Sogndal for å slappe av litt, men sesongen er ikke helt over for min del. Vi har to VM-kvalifiseringskamper igjen med landslaget før det er fullstendig fotballpause. Etter det skal det bli utrolig godt med ferie. Jeg må være tilbake i Leeds 9. juli - for da starter vi sesongforberedelsene. Vi starter vanligvis i England før vi reiser til Sverige på en ukes treningsleir, og kamper mot lokale lag. Forberedelsene er preget av et stigende program slik at vi skal stå best mulig rustet når serien starter igjen.