Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viktig VMelding: Myggen trives

Erik Mykland (26) spiller stort sett med frimerke, han risikerer å bli skjelt ut om seieren blir et par mål for knapp, og Panathinaikos har ambisjoner om å erobre verden. Men viktigst - for VM og alle som kjenner drivkraften til Myggen: Han trives.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og da snakker vi om en faktor større og viktigere for Myggen enn to hastige Drillos-treninger i Blackburn denne helga.

- Det hadde sikkert vært gøy å være der, men det er praktisk umulig. Samlingen er vel mest for å snakke sammen, og det kan man jo gjøre på telefon også, sier Myggen.

Han fikk julekort fra Drillo med en oppsummering av innsatsen i landslagssesongen 1997. Siden har han ikke vært i kontakt med landslagsledelsen.

- Håper Drillo får tid til å ta seg en tur.

Da vil han oppleve Myggen i en fri midtbanerolle, i en spillestil dønn forskjellig fra landslagets - og sannsynligvis fotfulgt av en hissig greker i samtlige 90 minutter.

Pen omtale

- Fotballen er helt annerledes. Det er to forskjellige verdener, men jeg tror det er utviklende for meg, sier Myggen.

Og slik kan det virke. Nordmannen får stort sett pen omtale, selv om totalinntrykket preges av at Panathinaikos har tapt for de tre tøffeste konkurrentene, men stort sett banket de øvrige denne sesongen.

- Jeg liker ikke å snakke om formen min, men jeg spiller da på laget, sier Myggen i vanlig nøktern stil.

- Og foreløpig trives jeg godt. Men det er mye som kan skje i en klubb som dette.

Dobbelt opp

Det siste har han allerede erfart, uten at han selv er blitt spesielt rammet. Men i bakhodet ligger hele tida tanken på å være en slags levende blink.

- Taper vi, så går det mest ut over utlendingene og landslagsspillerne. Hvis du da er utenlandsk landslagsspiller, så får du dobbelt opp, sier Myggen.

- Et par tap på rad, så er det ingen som vet hva som kan skje, sier han.

Drillo er heldigvis mer forutsigbar. Derfor har heller ikke Myggen noe å frykte fram til VM-troppen skal tas ut - så lenge han trives.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!