Viktige og fortjente Tromsø-poeng

Tromsø holdt unna og slo Bryne 2-0 hjemme på Alfheim søndag. Det var viktige poeng og en fullt fortjent seier. Til og med Bryne-trener Almquist mente det.

- Det var små marginer som avgjorde i denne kampen, men Tromsø vant fortjent, slik det hele utviklet seg. Likevel kunne det blitt en helt annen kamp dersom vi hadde fått straffespark i annen omgang på stillingen 0-1, da Dejan Pavlovic ble revet ned inne i feltet, sa René Almquist etter å ha sett sine gutter tape den 11. strake bortekampen i år.

Han var ikke i tvil om at det var et soleklart straffespark laget hans ble snytt for, men den ublide behandlingen av Pavlovic førte ikke til reaksjoner hos dommer Skjervold.

Tromsø scoret en gang i hver omgang. Ole Martin Årst ga laget ledelsen fire minutter før pause, og Peter Kovacs øket til 2-0 fire minutter før slutt.

God 1. omgang

- Vi spilte en svært god 1. omgang, faktisk det beste laget har prestert siden jeg overtok treneransvaret, sa Tromsø-trener Terje Skarsfjord etter kampen. Vi skapte mye og fikk også den uttellingen vi håpet på like før pause, sa TIL-treneren.

Han hadde da sett et Bryne-lag som gikk svært defensivt ut og tettet godt igjen bakover på banen. Det er ikke tvil om annet enn at gjestene spilte for ett poeng. Det gikk ikke i og med at laget fikk et mål mot seg like før pause, og derfor var det et noe mer offensivt Bryne-laget som kom på banen etter pause.

Viktige kamper

- Nå har vi viktige kamper mot Lyn og Vålerenga. Der må vi satse på ett poeng og uavgjort, og så berger vi plassen med seier mot Brann på hjemmebane. Det må være målet vårt nå, sa Skarsfjord, som var enig med makker Almquist i Bryne i at 29 poeng holder til å berge plassen i eliteserien i år.

Midtstopperen Steinar Nilsen var Tromsøs beste søndag. På den andre siden av banen var Nilsens makker i Bryne, Marcus Andreasson god. Keeper Roger Eskeland får også godkjent for Bryne.

(NTB)