Viktige poeng for Hushovd

Thor Hushovd vant spurten i hovedfeltet og satte alle spurtrivalene på plass for første gang i Tour de France. Italienske Filippo Pozzato vant etappen.

Sju mann stakk av fra hovedfeltet et par kilometer før mål og fikk en luke på ti sekunder. For tre av dem holdt forspranget til mål. Det italienske stjerneskuddet Pozzato i Fassa Bortolo benyttet sin sjanse etter at lagkaptein Alessandro Petacchi brøt dagen før. I bakkespurten var 22-åringen sterkest.

Iker Flores knep annenplassen foran Francisco Mancebo.

Thor Hushovd var overlegen da hovedfeltet skulle kjempe om restpoengene. Den norske mesteren kjørte inn til 8. plass.

- Positivt. Jeg vant spurten ganske klart. Det er langt opp til den grønne trøya, men det er lite som skal til. Jeg må satse på å ta dem taktisk, eller de må ha uhell for at jeg skal komme med i kampen igjen, sa Hushovd.

Rivalene Stuart O'Grady og Robbie McEwen endte på henholdsvis 10. og 13. plass. Kurt Asle Arvesen var svært aktiv på etappen og tråkket inn til 23. plass.

Sammenlagt leder fortsatt franskmannen Thomas Voeckler med 3.01 minutt foran O'Grady. Lance Armstrong har fortsatt et solid forsprang på erkerivalene i kampen om sammenlagtseieren. Arvesen holder 24. plassen, mens Hushovd ligger på 91. plass sammenlagt.

7. etappe gikk over 204,5 kilometer fra Chateaubriant til Saint Brieuc.

Rittet avsluttes i Paris 25. juli.

(NTB)

TOK POENG: Thor Hushovd syklet inn til en 8. plass.