Viktige sprintpoeng til Thor

Men ingen kune gjøre noe med Lance Armstrong. Vi fulgte Touren direkte!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 15. etappen i årets Tour de France var ikke en etappe Thor Hushovd forventet seg noe særlig av. Sju solide stigninger i alpene er ikke det sprinteren liker best.

Men da han ikke klarte å få med seg spurtpoeng på den første sjansen, lot Grimstad-gutten det stå til. Sammen med sju andre ryttere gikk han i brudd etter drøyt tre mil av etappen.

Og bruddet holdt. Sammen med klatrespesialistene Richard Virenque, to blad Gonzalez, og Jens Voigt, klatret Hushovd sakte men sikkert til topps på den tøffe stigningen før den andre sprinten.

Viktige poeng

Riktignok måtte Hushovd slippe klatrerne et halvt minutt foran seg på toppen, men i nedoverbakkene var han enorm.

På rekordtid syklet han inn tetgruppa igjen, men bare for å se sprinteren Stuart O'Grady svare direkte. Det halve minuttet O'Grady fikk klarte Hushovd aldri å spise opp.

Likevel ble det fire verdifulle sprintpoeng på dagens etappe. Og med det tok han over andreplassen i kampen om den grønne poengtrøya.

Der leder fortsatt Robbie McEwen, men han hadde en utrolig tung dag på sykelsetet. Allerede i den første stigningen måtte han slippe hovedfeltet, og han klarte aldri å reise seg igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer