- Viktigheten av Champions League blir veldig hauset opp

Supporterleder forstår ikke Luis Suárez.

INGEN FORSTÅELSE: Suppoerterleder kan ikke forstå hvorfor Luis Suárez vil gå til en rival. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT/NTB Scanpix
INGEN FORSTÅELSE: Suppoerterleder kan ikke forstå hvorfor Luis Suárez vil gå til en rival. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT/NTB ScanpixVis mer

Følg Vålerenga - Liverpool i Fotballstudio fra 19.00!

(Dagbladet): Luis Suárez tok endelig bladet fra munnen i går kveld da han uttalte til engelske medier at han ønsker å forlate Liverpool for å spille Champions League-fotball neste sesong.

- Jeg ga absolutt alt i fjorårssesongen, men det var ikke godt nok for en plass blant de fire beste. Nå er alt jeg vil at Liverpool skal respektere avtalen vi hadde. Jeg har snakket med Rodgers flere ganger, og han sa til meg: Bli i en sesong til, og du vil ha ordet mitt på at du kan dra hvis vi ikke greier det, sier Suárez til The Guardian.

Arsenal er den eneste klubben som har kommet med et offentlig bud på uruguayaneren, men Liverpool er ikke fornøyd med summen London-klubben har lagt på budet. Leder i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, har lite til overs for at Suárez flørter med Arsenal.

- Hvorfor han har så hastverk med å dra nå er egentlig veldig vanskelig å forstå. Han har hele tiden skrytt av hvor fantastisk det er i Liverpool. Hvis det var en utenlandsk toppklubb ville jeg forstått at det er fristende. En annen engelsk klubb har jeg ingen forståelse for, sier Møller til Dagbladet.

- Et svik Han har mistet respekten for angriperen etter all støtten Suárez har fått fra klubben i sin tid på Anfield.

- Liverpool har slått ring rundt ham etter mange episoder, så velger han å være åpen for å gå til en av rivalene. Det vil føles som et svik om han går til Arsenal. Hvis det er Real Madrid eller Barcelona som blir hans nye arbeidsgiver, vil saken stille seg i et positivt lys. Jeg kan ikke se noen grunn til å beholde han nå, sier Møller.

Møller mener Arsenal må ut med minst 50 millioner pund, det samme som Chelsea ga for Fernando Torres i sin tid. Supporterlederen kan ikke se noen annen grunn enn deltakelse i Champions League til at Luis Suárez ønsker å forlate klubben. Det mener han er en tynn grunn.

- Arsenal har ikke vunnet noe på veldig lenge. Jeg kan ikke se at de er noe bedre enn Liverpool, egentlig. Det blir veldig hauset opp det med viktigheten av Champions League. Er deltakelse der en god nok grunn til å skifte klubb? Hvis du går til en klubb som kan vinne Champions League, så er det en ting, men å gå til en klubb som kanskje kommer til åttedelsfinalen eller kvartfinalen? Det er ingen ambisjon, hvis du spør meg, sier Møller.

Selges ikke til rival Liverpool-manager Brendan Rodgers ankom Norge i går i forbindelse med treningskampen mot Vålerenga i kveld. Han står fortsatt på at Liverpool ikke vil selge til en rival.

- Jeg sier det samme som i hele sommer. Han er en fantastisk spiller. Han slåss på banen og vil vinne. Vi har hatt noen bud, men de har ikke vært i nærheten av det han er verdt. Det er ingen forandring i situasjonen med ham. Vi vil beholde de beste spillerne våre, og i hvert fall ikke selge dem til en rival, sier Rodgers.

Rodgers tror heller ikke at den uruguayanske spissen kommer til å gjøre alvor av rettsak-truslene.