Heidi Weng:

- Viktigst å få en kropp som fungerer

Etter ei tid med mye trøbbel, vil Heidi Weng unngå å skape store forventninger til seg selv. I opptreningen til en ny sesong har hun blant annet hentet inspirasjon fra utlandet.

NORSK HÅP: Heidi Weng føler seg friskere enn på lenge, og er klar for en ny sesong i skisporet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORSK HÅP: Heidi Weng føler seg friskere enn på lenge, og er klar for en ny sesong i skisporet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVITFJELL (Dagbladet): Før sommeren fortalte Heidi Weng om en kropp som ikke fungerte som normalt til Dagbladet. Problemene startet i november 2017 og varte i lang tid.

I løpet av sommeren i år responderte kroppen stadig bedre for det norske håpet, og på et tidspunkt gikk det så fort på trening at hun fikk beskjed om å bremse tempoet.

Weng, som vant Tour de Ski både i 2017 og 2018, sier at treningen har gått veldig fint i år. Men hun vil ikke skape urealistiske forventninger før den kommende sesongen. Kroppen har fortsatt førsteprioritet.

- Jeg tror ikke så mange forventer så mye av meg, og jeg har ikke noe særlige forventninger selv heller. For meg er det viktigste å få en kropp som fungerer igjen, konstaterer hun.

- Holder det for meg selv

Weng er blant Norges mest suksessfulle langrennsløpere de siste åra. Hun har blant annet fire VM-gull, elleve verdenscupseire og en rekke NM-medaljer på merittlista.

Før årets sesong har hun imidlertid ikke satt noen konkrete mål, selv om det er noen renn hun ser litt ekstra fram til.

- Det er noen plasser man liker bedre enn andre, så det er noen skirenn jeg setter høyere på ønskelista om å få gå eller prestere i, sier Weng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer