- Viktigst å underholde

For et par sesonger siden hadde LSK-trener Arne Erlandsen blitt oppfattet som et fossil blant trenerkollegaene hvis han hadde sagt følgende: - Det er bedre å vinne 4-3 enn 1-0. Og: - Jeg ofrer et tap på en underholdende fotballkamp.

10 sesonger ut i Tippeligaen ligger Erlandsen på 2. plass med den grunnholdningen. Bare mannen som på deler av 90-tallet nærmest har vært alene om å hevde det samme - Nils Arne Eggen - ligger foran ham.

- Jeg er helt enig i det Eggen har hevdet. Underholdninga er overordnet. For publikum, og også for spillerne. Fordi spillerne trives bedre og utvikler ansvarsfølelsen når det fokuseres på å prestere framover på banen, sier Erlandsen.

Nye toner i en tid med fokus på kynisme og null innslupne mål.

- Jeg vurderte annerledes før. Men jeg har forandret holdning. Jeg ser hvor viktig det er for fotballen at det spilles positiv og sjanseskapende, innrømmer Erlandsen.

Glede oss

Han har registrert de hyppige målfestene på landets Tippeliga-arenaer, men mener det er feil å skylde på svakt forsvarspill.

- Vi skal heller glede oss over at det scores mål, og at underholdningsverdien er høy, sier han.

Lillestrøm møter Strømsgodset i Drammen i dag. Og etter den fine sesongstarten har Lillestrøm allerede justert målsettinga for året.

Urutinerte

- Nå er vi med helt i toppen. Da må det være et naturlig mål å holde seg der. Det er mange unge spillere, og i forhold til for eksempel Rosenborg er vi veldig urutinerte, sier Erlandsen.

  • Diallo er tilbake som spiss mot Strømsgodset i dag - sammen med Heidar Helguson. Høyreback Olav Zanetti fikk en ankelskade mot Vålerenga, og er ute i 6-8 uker.