Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Viktigst at laget vinner

Mål og målgivende for John Arne Riise.

Riises 2-0-scoring i Øst-England var hans femte på 21 kamper denne sesongen. Han scoret to av målene i storseieren over West Bromwich nylig, før det ble nedtur med 0-1 for serieleder Chelsea på Anfield lørdag.

Ufortjent, mente mange. Mandag reiste de røde seg, med Riise som en svært viktig bidragsyter i sin venstre kantrolle.

- Deilig å score, sier Riise til NTB.

Men det viktigste er at Liverpool har begynt å vise krefter. Med seieren over Norwich avanserte Riise &o til 5. plass med 37 poeng. Nå er det bare tre poeng opp til Merseyside-rival Everton, som møter Portsmouth tirsdag etter det forsmedelige 2-5-nederlaget for Tottenham lørdag.

- Det viktigste er hvordan laget gjør det. Utrolig viktig med tre poeng nå, sier Riise til NTB.

Liverpools klare målsetting er å bedre 4. plassen fra forrige sesong, og i det minste sikre spill i mesterligaen også neste sesong.

Målgivende

Spanske Luis Garcia scoret Liverpools første mål etter 58 minutter på lobb etter en 50-meters lissepasning fra Riise. Fem minutter senere kunne nordmannen selv juble for nettkjenning.

Innbytter Florent Sinama-Pongolles skudd ble så vidt stoppet av keeper Robert Green, men nordmannen reagerte raskest og scoret på returen.

Riise har spilt mye på venstre kant denne sesongen. Ålesunderen var aktiv hele kampen og hadde et par sjanser også i første omgang.

Tenåringen Ryan Jarvis reduserte for Norwich rett før slutt, men det ble bare en mager trøst for «Kanarifuglene».

Liverpool-boss Rafael Benitez er fornøyd. Matchene har stått i kø, og laget er kommet seg godt igjennom julen.

- Vi har gjort det bra i det tøffe juleprogrammet, med tre seirer på ni dager og tap for Chelsea i en kamp hvor vi spilte veldig bra. Det betyr at vi kan ha ambisjoner om å være blant de fire beste, sier Benitez.

- Nok spillere

Spanieren sa også at han ikke ser det som nødvendig å styrke stallen mens overgangsvinduet er åpent nå i januar.

- Vi jobber hardt med mulige forsterkninger for å skape større konkurranse om plassene, men jeg er godt tilfreds med stallen. Om vi finner nye spillere, er det bra. Om vi ikke finner dem, har vi spillere som kan gjøre jobben, sa han.

(©NTB)

SKANDINAVISK MØTE: Riise vant duellen mot Norwich og Danmarks Thomas Helveg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media