Bodø/Glimt-treneren om den kommende sesongen:

- Viktigste i klubbens historie

Kjetil Knutsen (52) er tydelig på at utvikling står i høysetet hos Bodø/Glimt. Han er også klar på at den kommende sesongen er en fantastisk mulighet for klubben.

ENGASJERT: Kjetil Knutsen gleder seg stort til å se hva Bodø/Glimt kan få til i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
ENGASJERT: Kjetil Knutsen gleder seg stort til å se hva Bodø/Glimt kan få til i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tiden befinner fjorårets seriemester seg på Spanias solkyst, nærmere bestemt Marbella. I slutten av februar bestemte de seg for å reise på treningsleir til Spania - en beslutning som skapte furore blant flere norske klubber. Blant dem som reagerte var sportssjef i LSK, Simon Mesfin.

- Etter min mening kan vi kaste fair play-ånden i dass og skylle ned. Det er «me, myself and I» som gjelder, sa han til VG om Glimts avgjørelse om å reise til Spania midt under ei tid da Utenriksdepartementet (UD) frarådet alle unødvendige utenlandsreiser.

- Det er veldig strengt her. Det er jo en liten mental test. Det er utfordrende å være så lenge på leir sammen, men vi har veldig gode forhold og vi får trent godt. Vi føler det har vært en riktig ting å gjøre, sier Kjetil Knutsen til Dagbladet.

Utvikling

Forrige sesong ble en braksuksess for Bodø/Glimt. Laget fra nord utklasset resten av konkurrentene, og tok et overlegent seriegull. Med 26 seire av 30 mulige, og ett fattig tap, endte Glimt til slutt hele 19 poeng foran Molde på andreplass.

Glimts trener tok over hovedtreneransvaret i januar 2018 etter å ha vært assistenttrener i 2017. 52-åringen fra Bergen ble kåret til årets trener i 2020, men noe snakk om konkurrentene vil han ikke ha noe av. Knutsen er nemlig brennende opptatt av å utvikle sitt eget lag framfor å snakke om alle andre.

- Vi har hatt veldig stort fokus på prestasjon og utvikling, og vi har hatt ekstremt lite fokus på alle andre. Vi har hatt et tydelig konsept som vi hele tiden har ønsket å utvikle. Vi har vært flinke til å bruke tiden på det vi kan gjøre noe med, og ikke hatt noen unnskyldninger. Det er opp til oss selv, sier Knutsen.

- Er det ting i spillet deres som dere føler dere kan bli enda råere på?

- Egentlig ikke, men for meg er dette en prosess. Den største utfordringen vi har er at spillerne våre er veldig attraktive for andre klubber, og det å fortsette å holde dem sultne nok, og få de til å skjønne hva som skal til for å få ut potensial hos dem. Det er en stor utfordring, sier han.

GULLFEIRING: Slik så det ut da Bodø/Glimt feiret seriegullet på Aspmyra i fjor. Foto: Mats Torbergsen / NTB
GULLFEIRING: Slik så det ut da Bodø/Glimt feiret seriegullet på Aspmyra i fjor. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

- Ble du overrasket over det dere viste forrige sesong?

- Ja. Du kan ikke planlegge at du skal gjøre tidenes sesong. Men vi har ikke jobbet etter det heller. Jeg fikk jo tidlig spørsmål fra journalister om: «Når sprekker Bodø/Glimt?, «De bruker samme ellever», «de må sprekke snart». Jeg var veldig trygg på at vi var godt trent og at vi skulle stå distansen, sier han.

- Vi har skrevet historie

At Glimt skulle vinne Eliteserien var det nok ikke mange som så for seg, men det er lett å glemme at laget også ledet Eliteserien etter 19 kamper i 2019-sesongen. Knutsen understreker at de skal ha en offensiv tilnærming inn i den kommende sesongen.

- Det blir nye utfordringer. Vi har jo det samme laget minus Philip Zinckernagel, så vårt utgangspunkt er nesten akkurat det samme. Rosenborg, Molde og Vålerenga er nok overmotivert for å slå oss.

- Alle begynner på null igjen. Lista ligger ikke der at vi skal forsvare noe fra i fjor. Vi har skrevet historie. Vi har vunnet det gullet, sier han videre.

Gulroten for Bodø/Glimt denne sesongen er at de skal få prøve å kvalifisere seg inn i Champions League. Ikke siden Rosenborg spilte gruppespill i 2007/08-sesongen har et norsk lag vært å se på den største scenen i europeisk klubbfotball.

BORTDØMT: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med spørsmålet han fikk i pausen av kampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt. Video: Eurosport Vis mer

- Det året vi går inn i nå siden Glimt ble stiftet i 1916 er det viktigste året i klubbens historie. Det er viktig å stikke fingeren i jorda å vite hvor du er og hvilket nivå du skal konkurrere på. Mulighetene til klubben er helt enorme denne sesongen, mener Knutsen.

Må passe inn

Etter at Glimt solgte Jens Petter Hauge til AC Milan midtveis i forrige sesong, har klubben hentet inn flere spillere. Felles for dem alle er at de er svært unge. 21 år gamle Erik Botheim ble hentet fra Rosenborg, mens en annen 21 åring, Sigurd Kvile, har tatt turen fra Åsane.

Knutsen er klar på at Glimt ikke kan konkurrere på samme nivå som Rosenborg når det kommer til overganger. Derfor er de helt avhengige av å hente unge spillere og utvikle dem.

- Vi må finne vår måte å jobbe på. Vi ønsker i utgangspunktet unge, sultne spillere med X-faktor, og som tåler mye trening. De må passe inn i vår kultur, sier Knutsen.

PS: Etter at artikkelen ble skrevet har Bodø/Glimt mistet fjorårets toppscorer. Kasper Junker signerte nylig for Urawa Red Diamonds.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer