Viktor (17) og Casper (16) blant de 50 beste på ITF-liste

- En kjempeprestasjon.

PÅ LISTE: Viktor Durasovic og Casper Ruud er to lovende norske tennistalenter som begge er ranket blant 50 beste av International Tennis Federation (ITF).
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PÅ LISTE: Viktor Durasovic og Casper Ruud er to lovende norske tennistalenter som begge er ranket blant 50 beste av International Tennis Federation (ITF). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Viktor Durasovic og Casper Ruud er to lovende norske tennistalenter som begge er ranket blant 50 beste av International Tennis Federation (ITF).

På den såkalte ITF-rankingen ligger Durasovic på 33.-plass, men Casper Ruud, sønn av den gamle storspilleren Christian Ruud, er ranket som nummer 47.

- Det er en kjempeprestasjon av begge guttene og av Norge å ha to spillere som er ranket samtidig i topp 50 på ITF, sier forbundstrener Jørgen Vestli. Konkurransen er knallhard, men de to lovende og spennende norske ungguttene henger godt med.

Norges Tennisforbund slår fast at ikke mange opplever å bli ranket blant de 50 beste verken på ITF- eller ATP-rankingen.

Durasovic som er født i 1997, har allerede etablert seg blant de beste i sin aldersklasse, mens Casper Ruud som er født i 1998, er inne blant de beste for aller første gang. Han har slått flere av de beste juniorspillerne i verden.

Med den flotte rankingen begge har sikret seg, er de nå direkte kvalifiserte til Grand Slam-turneringene. Durasovic er på vei til Australia, der han først skal spille en ITF-turnering, og deretter i juniorklassen i Australian Open.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.