- Vil aldri tillate dårlig skjerping

- Jeg aksepterer ikke at spillere ikke yter maks i landskamper, fastslår landslagssjef Nils Johan Semb.

Han innrømmer at et landslag fylt med utenlandsproffer har en litt annen tilnærming til privatkamper som den mot Litauen. Likevel - landslagssjefen tenner hvis han merker at det spares på kreftene.

- Jeg vil aldri tillate spillere å ikke være skikkelig skjerpet. Heldigvis tok vi oss i nakken etter pause mot Litauen, sier Semb.

Han ser at et utvalg spillere i utfordrerposisjon kan være med på å skjerpe motivasjonen foran kamper som dette. Men ønsket om å få samlet kjernegruppa av landslagsspillere er viktigst for landslagssjefen.

- Vi har en del treningskamper og tiltak på vinterstid som gir oss muligheten til å se spillere på vei opp. Denne gangen var det viktigst å få spillergruppa samlet, etter å ha vært borte fra hverandre i to måneder. Mye for å trene, prate og se gjennom videoer, sier Semb.

  • Norge skal ut i to EM-kvalifiseringskamper på Ullevaal allerede i begynnelsen av september: Hellas (4.) og Slovenia (8.).

Semb fant enkelte lyspunkter i Litauen-kampen - men alle kom etter pause:

- Vi fikk ikke antydning til målsjanser mot oss, vi klarte til slutt å score etter en god del frustrasjon, og vi skapte 12 målsjanser.

Mest negativt: Hele førsteomgangen, pluss kvaliteten på innlegg og dødball.

- Vi klarte å spille oss fri i fine posisjoner høyt oppe, men både innleggene og bevegelsene foran mål var for dårlige, sier Semb.

  • Nils Johan Semb skal på en observasjonstur til England før han tar ut Hellas- og Slovenia-troppen i slutten av kommende uke.