- Vil alltid hilse slik

Ingen bedring i vente for Paolo di Canio. Lazio-spilleren bedyrer at han vil fortsette å vise fascisthilsenen på fotballbanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den kontroversielle Lazio-spissen risikerer nå disiplinærstraff etter at han ga fansen fascist-hilsener under søndagens Serie A-kamp - for øvrig andre gang denne sesongen.

-  Jeg vil alltid hilse som jeg gjorde i går kveld fordi det gir meg en følelse av å tilhøre mine egne, sa Di Canio i går ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Mer enn fotball

Di Canio strekte armen i været da han ble byttet ut i 2. omgang i kampen mot Livorno. Møtene mellom Lazio og Livorno har - for å si det pent - sterke politiske undertoner. Mens den harde kjernen av Lazio-supportere svingte svastika-flaggene, svarte Livorno-fansen med å heve sine røde kommunistflagg.

«Piazza Loreto»

Veteranens gest satte sinnene i kok hos hjemmefansen. De startet umiddelbart å synge den antifacistiske «Piazza Loreto».

En sang som refererer til torget i Milano hvor liket av den italienske diktatoren og fascistlederen Benito Mussolini ble hengt opp-ned av partisanerne i 1945.

- Politikken må forbli utenfor stadionmurene, sa visepresident Giancarlo Abete i det italienske fotballforbundet i går ettermiddag. Trolig til døve ører i et land hvor fotballklubbene på langt nær er et speilbilde på politikken.

Ingen dramatikk

En ledende politiker på høyresiden forsvarte i går Di Canio.

-  La alle hilse som de vil. På meg virker det ikke som en voldelig gest. Det er ingen dramatikk her, sa Ignazio La Russa ifølge AP.

La Russa representerer partiet Nasjonalalliansen AN- et av partiene i statsminister og AC Milan-eier Silvio Berlusconis regjeringskoalisjon. I forkant av oppgjøret mellom Livorno og Lazio endte sammenstøt mellom de to supportergruppene med at én politimann ble lettere skadd.

Idiotisk hilsen

Di Canio - som selv sto på tribunen med Lazio-fansen i ungdommen - takket «sine egne» etter kampen ved å gjenta fascisthilsenen og kaste en svart skjorte på tribunen, ifølge Channel4.

Livorno-keeper Marco Amelia krever nå at Di Canio straffes.

-  Det er en idiotisk hilsen, og det er ikke første gang han gjør dette. Jeg mener forbundet må ta affære, sa Amelia ifølge ANSA.

I januar ble Di Canio ilagt en bot på cirka 80 000 kroner for en liknende episode etter Lazios 3- 1-seier mot Roma. En klubb som tilhører venstresiden i italiensk fotball/politikk.

TAKK FOR MEG: Lazios Paolo di Canio går av banen og vinker på sin kontroversielle måte til fansen etter at Roma-klubben tapte 1- 2 borte mot Livorno.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer