PRIORITERER LIGAEN: Roy Hodgsons ubestridte hovedprioritet denne sesongen er Premier League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
PRIORITERER LIGAEN: Roy Hodgsons ubestridte hovedprioritet denne sesongen er Premier League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

- Vil alltid prioritere ligaen foran Europa League

Hodgson tenker ikke på noen Fulham-reprise med Liverpool.

|||Europa League-kvalifisering direkte i livestudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Roy Hodgson og Fulhams ferd hele veien til Europa League-finalen mot Atlético Madrid i Hamburg, var en av eventyrhistoriene i europeisk klubbfotball forrige sesong.

Denne sesongen har engelskmannen enda bedre forutsetninger for å lykkes i den nest gjeveste europacupen med sin nye arbeidsgiver, men det betyr ikke at Liverpool-manageren kommer til å prioritere turneringen.

Etter å ha gått glipp av Champions League-spill for første gang på 10 år, handler det aller meste om å kjempe seg tilbake i toppen av Premier League.

- Man vil selvfølgelig gjøre det bra på begge fronter, men når man er nødt til å prioritere, prioriterer man alltid Premier League. Det tror jeg også gjelder for lagene som spiller Champions League. Jeg tror at Fulhams innsats forrige sesong da vi kom helt til finalen, kostet oss flere plasser i ligaen, sier Hodgson, ifølge liverpoolfc.tv.

- Likevel tar vi Europa League veldig seriøst, og vi vil selvfølgelig gjøre vårt beste for å vinne kampen og gå videre, legger han for ordens skyld til.

Vil ikke selge Mascherano
Kampen Hodgson referer til er kveldens møte med tyrkiske Trabzonspor på Anfield i det siste kvalifiseringshinderet til gruppespillet.

Dilemmaet er at allerede førstkommende mandag venter en tøff bortekamp mot Manchester City, som også spiller kvalik i kveld, i ligaen. Derfor kan det bli et reservepreget Liverpool som tar imot Alanzinho og lagkameratene i kveld.

Daniel Agger og Javier Mascherano er uansett uaktuelle med skader de pådro seg i serieåpningen mot Arsenal. Dessuten melder Liverpool Echo at kaptein Steven Gerrard kan bli spart med tanke på det som skal skje over helgen.

At Masherano ikke spiller, betyr med andre ord ikke at han er nærmere noen overgang til italiensk eller spansk fotball, bedyrerer Hodgson.

- Javier vil alltid figurere i planene mine inntil den dagen han forlater klubben. Dersom jeg får viljen min, ligger det langt fram i tid. Han er skadd i øyeblikket, og kommer ikke til å spille (i kveld), ettersom han bare såvidt har begynt å jogge igjen. Vi prøver nå å få ham frisk til mandag. Det er bekymringen vår nå, understeker han.

Mulig Poulsen-debut
Med er imidlertid nykommer Christian Poulsen, som dermed kan få sin Liverpool-debut i kveld. Det samme er Ryan Babel, som ikke har spilt ett eneste minutt i sesongoppkjøringen.

- Man trenger store mengder med flaks for å gå hele veien. Samtidig vil vi behandle Trabzonspor med den største respekt. De har en veldig god statistikk i Europa. Vi har ofte sett hva Fenerbache og Galatasaray er i stand til i Europa. Trabzonspor slo Fenerbache i den tyrkiske cupfinalen. Derfor vet vi at vi møter et lag fra øverste hylle. Vi har to kamper, og vi er nødt til å forberede oss på tøffe bataljer. Vi trenger to gode prestasjoner, sier Hodgson.