Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil alltid være langt bak Beckham

Men Riise har puttet tre frisparkmål på tre kamper.

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Makedonia 2-1.

Det begynte mot Skottland, da John Arne Riise hamret ballen via muren og i mål bak en utspilt keeper.

Det fortsatte med en ny frisparkkanon mot Island — der målvakten ikke rakk å reagere til tross for at ballen kom i keeperhjørnet.

Mot Makedonia i kveld smalt det for tredje gang på rad. Fra spissen av 16-meteren bøyde Riise ballen forbi muren og inn i korthjørnet.

La gå at den keeperarbeidet ikke har vært av høyeste klasse de to siste kampene: Norge har like fullt fått en frisparkspesialist motstanderen har grunn til å frykte.

- Jeg er stolt av det, det var deilig å få revansje igjen, sier Riise til Dagbladet.

VELPLASSERT: John Arne Riise så at keeper Tome Pacovski sto feilplassert, og tok sjansen på en frekkis i nærmeste hjørne. Det var presist nok til å bli matchvinner mot Makedonia. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
VELPLASSERT: John Arne Riise så at keeper Tome Pacovski sto feilplassert, og tok sjansen på en frekkis i nærmeste hjørne. Det var presist nok til å bli matchvinner mot Makedonia. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

Beundrer Beckham
Han har aldri lagt skjul på at forbildet hans heter David Beckham. De færreste når engelskmannen til knærne når det kommer til frispark — og John Arne Riise føler fortsatt ikke at han gjør det.

- Med meg er det bare fart og styrke, mens han har mer teknikk og skrur ballen rundt muren. Selv om jeg gjorde det i dag, er det ikke det jeg er mest kjent for. Han vil alltid være mitt forbilde, og han vil alltid ligge langt foran meg, fastslår Roma-proffen.

Assistenttrener og dødballansvarlig Ola By Rise skryter av Norges venstreback.

- Vi på benken så også åpningen rundt muren. Det er artig for John Arne. De lagene som ser DVD av kampene våre skvetter nok når vi får frispark, sier han til Dagbladet.

En journalist konfronterte Riise med at han i en kåring i Daily Mail ble kåret til verdens 47. beste frisparkskytter.

- Litt lavt, eller?

BETYDNINGSFULLT MÅL: John Arne Riise (midten) mener 2.-plassen i gruppa betyr mye foran neste kvalik. Derfor var det mye glede og lettelse å spore når han langt på vei avgjorde kampen med sin 2-0 scoring.Foto: Heiko Junge / Scanpix
BETYDNINGSFULLT MÅL: John Arne Riise (midten) mener 2.-plassen i gruppa betyr mye foran neste kvalik. Derfor var det mye glede og lettelse å spore når han langt på vei avgjorde kampen med sin 2-0 scoring.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke noe der å gjøre, jeg føler de som har en teknikk der de skrur rundt muren fortjener å være der. Men det er deilig med tre på rad, det har jeg aldri gjort før, sier Riise.

Spiller bare i nye sko
Han pekte mot skoene sine etter scoringen, og kanskje med god grunn. For Riise har byttet skotøy foran hver av de siste tre landskampene, og alle har endt med scoring.

- Jeg spurte Brede i dag, om jeg skulle spille med nye sko eller med dem mot Island. Han sa jeg måtte velge selv, og jeg valgte dem. Og scoret igjen!

- Så nå skal du gjenta den suksessoppskriften?

- Med landslaget gjør jeg det, med Roma blir det nok litt mye. Men så lenge jeg ikke betaler mine egne sko går det vel greit...

- Viktig andreplass
Takket være Riises frisparkmål og Thorstein Helstads mål etter halvannet minutt vant Norge 2-1 i sin siste kvalikkamp.

Det holdt til andreplass i gruppa — men som ventet ikke til noen playoff.

- Playoffen ryker, men andreplassen betyr mye for oss. Det har med seeding og FIFA-ranking å gjøre. Men det er skuffende, så klart, sier Riise til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling