- Vil anke hele veien for å forsvare min uskyld

Contador nekter å gi opp frifinnelse.

VIL ANKE HELE VEIEN: Alberto Contador lover å kjempe for frifinnelse til det ikke finnes flere ankemuligheter igjen. Her på dagens pressekonferanse med Saxo Bank-sjef Bjarne Riis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Calvo
VIL ANKE HELE VEIEN: Alberto Contador lover å kjempe for frifinnelse til det ikke finnes flere ankemuligheter igjen. Her på dagens pressekonferanse med Saxo Bank-sjef Bjarne Riis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique CalvoVis mer

Tour de France-mester Alberto Contador kjemper videre for renvaskelse.

Den spanske syklisten sier han vil anke den ettårige utestengelsen han er ilagt som følge av brudd på dopingbestemmelsene.

- Jeg vil anke hele veien for å forsvare min uskyld, sier Contador.

Spanias sykkelforbund har advart 28-åringen om at en anke i dopingsaken kan føre til strengere straff. Den tredobbelte Tour de France-vinneren har ti dager på seg til å anke den ettårige straffen han er ilagt for bruk av det ulovlige stoffet clenbuterol. Contador kan bringe saken inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Vanlig straff for dopingforseelser er to års utestengelse. Contador slipper unna med ett dersom han aksepterer det spanske forbundets straff. I tillegg ventes det at Contador mister seieren fra Tour de France i fjor.

- I løpet av de dagene jeg har til rådighet vil jeg gjøre alt sammen med mine advokater for at rettferdigheten skal skje fyllest, sier Contador.

- Jeg er et forbilde for mange mennesker, og vet hva som forventes av meg. Derfor har jeg aldri tatt prestasjonsfremmende midler. Jeg kan si åpent og tydelig og med hodet hevet at jeg ser på meg selv som en ren utøver, fortsetter spanjolen.

Flere ganger under fredagens pressekonferanse sprakk Contadors stemme og han var tydelig preget. Det var spor av tårer i øyekroken hos den tidligere Tour de France-mesteren.

- Akkurat nå tror jeg ikke det, var svaret på spørsmålet om han vurderer å slutte som syklist.

På ny kom den mye omtalte biff-forklaringen opp.

- Den eneste feilen jeg har gjort er å ha spist kjøtt uten å ha analysert det på forhånd for å sjekke om det inneholdt clenbuterol.

(NTB)