Vil arbeide med 10-12 åringer

Solskjær satser på unggutta i Molde.

VIL UTVIKLE: Ole Gunnar Solskjær vil jobbe med unggutter helt nede i 10-12-års alderen når han tiltrer som Molde-trener i januar. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
VIL UTVIKLE: Ole Gunnar Solskjær vil jobbe med unggutter helt nede i 10-12-års alderen når han tiltrer som Molde-trener i januar. Foto: Kjell Herskedal / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær vil prioritere utviklingen av Moldes unge spillere når han tiltrer som Molde-trener i januar.

- Målet er at vi skal spille så god fotball at de fem-seks beste klubbene i England eller Spania vil være interessert i enkelte av våre spillere.

- Hvis den store muligheten dukker opp, vil vi ikke hindre noen i å dra ut for å oppfylle ambisjonene sine, sier Solskjær i et intervju med Romsdals Budstikke.

Han trekker paraleller til 1996 da han ble solgt til Manchester United.

- Min egen karriere kunne sett helt annerledes ut hvis Molde hadde sagt at jeg skulle vente ett år før jeg dro ut. Jeg husker godt episoden på gamlestadion da Kjell Inge Røkke spurte «Vil du til Manchester, Ole?». «Ja!», svarte jeg og da sa han: «Gutten har bestemt seg, så vi må bare få mest mulig penger ut av United».

- Slik skal det fortsatt være. Vi vil signalisere til unge spillere at de kan komme til Molde og bli gode, så skal vi få dem ut i verden.

Manchester United-legenden tror at han og trenerteamet har den nødvendige erfaringen, og han vil være involvert med spillere helt nede i 10 og 12-årsklassen.

- Alle vi tre som kommer inn i trenerteamet har erfaring fra spillerutvikling, og vi er veldig interessert i å jobbe med spillere som er både 10-12 år og 16-17 år. Molde må fostre sine egne spillere i framtida, derfor må vi begynne tidlig å forme kvaliteter og holdninger. Jeg vil også jobbe tett mot ungdomstrenerne, sier Solskjær.