UTESTENGT: Nicolas Anelka fikk fem kampers karantene for denne målfeiringen. Seinere offentliggjorde WBA at de har terminert Anelkas kontrakt i klubben. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON/NTB Scanpix
UTESTENGT: Nicolas Anelka fikk fem kampers karantene for denne målfeiringen. Seinere offentliggjorde WBA at de har terminert Anelkas kontrakt i klubben. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON/NTB ScanpixVis mer

Vil at Anelkas straff skal være gjeldende over hele verden

Ble sparket av klubben før han måtte sone.

Englands Fotballforbund (FA) har bedt Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om å gjøre deres utestengelse av Nicolas Anelka gjeldende over hele verden.

Anelka ble utestengt i fem kamper av FA i desember, da han etter sin scoring for West Bromwich mot West Ham gjorde de såkalte «quenelle-gestene».

Håndbevegelsene han gjorde var ifølge franskmannen selv en hilsen til komikeren som oppfant gesten, men mange i Frankrike har kalt den «omvendt nazihilsen».

Mandag bekrefter en talsmann for FIFA at FA har kontaktet dem.

- Vi bekrefter at FA har kontaktet FIFA med en forespørsel om å gjøre straffen gjeldende over hele verden. Vi går for tiden gjennom informasjonen og dokumentasjonen vi har fått oversendt. Mer kan vi ikke si, sa talsmannen til Sky Sports.

Anelkas opptrinn i Premier League-kampen i romjulen og hans oppførsel på sosiale medier i ettertid førte til at WBA fredag offentliggjorde at de har terminert Anelkas kontrakt i klubben.

(NTB)