Vil at Brann skal spille «mot normalt»

Opdal har oppskriften på seriegull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Lyn - Brann direkte her fra kl 19.00

Lagene:

FC Lyn Oslo (4–4–2):

Eddie Gustafsson – Lars Kristian Eriksen, Christian Brink, Indridi Sigurdsson, Ståle Stensaas – Erling Knudtzon, Stefan Gislason, Jo Tessem, Espen Hoff – Chinedu Obasi Ogbuke, Magnus Powell

Benk: Johan Dahlin, Rasmus Daugaard, Kevin Larsen, Matias Almeyda, Mads Dahm, Kim Holmen

Brann(4-4-2):

Håkon Opdal – Bjørn Dahl, Armann Bjørnsson, Kristjan Sigurdsson, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Ardian Gashi, Petter Vaagan Moen – Bengt Sæternes, Thorstein Helstad.

Benken: Johan Thorbjørnsen, Olafur Bjarnason, Ramiro Corrales, Erik Huseklepp, Eirik Bakke, Tijan Jaiteh, Robbie Winters

(Dabladet.no): Håkon Opdal har vært symbolet på Branns suksess denne sesongen. Stø som et fjell i bergensermålet og god på landslaget har han gitt plattformen Martin Andresen, Torstein Helstad og resten av angriperne trenger for å utfolde seg.

I forrige runde ble det en meget viktig seier i toppkampen mot Lillestrøm, men skal Brann ta tittelen hjem, tror den nye landslagskeeperen at Brann må være litt mindre som Brann.

Det må bli slutt på ustabiliteten, der seire i toppkamper følges av tap mot antatt svakere lag.


- Vi må skjønne at de tre poengene vi spiller om nå, er like viktige som de siste, sier Opdal til Bergens Tidende før dagens kamp mot Lyn på Ullevaal.

En kamp Opdal håper gjestene kan ta føringen i.

- Vi må være offensive. Tar vi ledelsen, må vi kjøre på og øke ledelsen, heller enn å sikre seieren med defensivt spill.

Målvakten oppfordrer også til en viss ro i vestlandsbyen. Et tap er ikke nødvendigvis katastrofe, selv om Brann har tradisjoner for å kaste bort ledelser.

HAR TRO PÅ GULL: Keeper på Brann og landslaget, Håkon Opdal, har troen på at Brann kan ta seriegull i år - hvis de bare blir litt mindre lik seg selv. Foto: SCANPIX
HAR TRO PÅ GULL: Keeper på Brann og landslaget, Håkon Opdal, har troen på at Brann kan ta seriegull i år - hvis de bare blir litt mindre lik seg selv. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ofte handler et tap om uflaks eller personlige feil. Da er det ikke nødvendig å dramatisere for fort. Det skaper bare usikkerhet. Vi må tro på det vi holder på med. Jeg tror kontinuitet både på spiller- og trenersiden er en suksessfaktor.

Vil at Brann skal spille «mot normalt»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer