Vil at Brann skal spille «mot normalt»

Opdal har oppskriften på seriegull.

• Følg Lyn - Brann direkte her fra kl 19.00

(Dabladet.no): Håkon Opdal har vært symbolet på Branns suksess denne sesongen. Stø som et fjell i bergensermålet og god på landslaget har han gitt plattformen Martin Andresen, Torstein Helstad og resten av angriperne trenger for å utfolde seg.

I forrige runde ble det en meget viktig seier i toppkampen mot Lillestrøm, men skal Brann ta tittelen hjem, tror den nye landslagskeeperen at Brann må være litt mindre som Brann.

Det må bli slutt på ustabiliteten, der seire i toppkamper følges av tap mot antatt svakere lag.


- Vi må skjønne at de tre poengene vi spiller om nå, er like viktige som de siste, sier Opdal til Bergens Tidende før dagens kamp mot Lyn på Ullevaal.

En kamp Opdal håper gjestene kan ta føringen i.

- Vi må være offensive. Tar vi ledelsen, må vi kjøre på og øke ledelsen, heller enn å sikre seieren med defensivt spill.

Målvakten oppfordrer også til en viss ro i vestlandsbyen. Et tap er ikke nødvendigvis katastrofe, selv om Brann har tradisjoner for å kaste bort ledelser.

HAR TRO PÅ GULL: Keeper på Brann og landslaget, Håkon Opdal, har troen på at Brann kan ta seriegull i år - hvis de bare blir litt mindre lik seg selv. Foto: SCANPIX
HAR TRO PÅ GULL: Keeper på Brann og landslaget, Håkon Opdal, har troen på at Brann kan ta seriegull i år - hvis de bare blir litt mindre lik seg selv. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ofte handler et tap om uflaks eller personlige feil. Da er det ikke nødvendig å dramatisere for fort. Det skaper bare usikkerhet. Vi må tro på det vi holder på med. Jeg tror kontinuitet både på spiller- og trenersiden er en suksessfaktor.

Vil at Brann skal spille «mot normalt»