Vil at kvinnene skal spille like mange sett som herrene

- Vi er klare, villige og i god stand, sier WTA-direktøren.

 ENDRES?  Får direktøren  WTA det som hun vil, kommer Serena Williams og de andre tennisdamene til å spille fem sett i Grand Slam-turneringene, mot tre i dag. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFP
ENDRES? Får direktøren WTA det som hun vil, kommer Serena Williams og de andre tennisdamene til å spille fem sett i Grand Slam-turneringene, mot tre i dag. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFPVis mer

Dersom Stacy Allaster, direktør og styreleder i Det kvinnelige tennisforbundet (WTA), får det som hun vil, kommer de beste kvinnelige tennisspillerne snart til å spille best av fem sett de også.

Likestillingen har nådd langt i tennissporten, men i de store Grand Slam-turneringene spiller mennene i best av fem sett, mens kvinnene avgjør sine kamper i løpet av bare tre sett.

Det vil Stacy Allaster ha forandret.

- Vi er klare, villige og i god stand til å øke fra tre til fem sett, men ingen har spurt oss om det ennå, sier hun til nyhetsbyrået AFP.

Men hun er spent på om arrangørene virkelig vil at kvinnene skal forlenge kampene sine. Det vil bety at tidsplanene i turneringene blir satt under press, og det kan selvsagt skape vanskeligheter.

Allaster sier også at tre sett, slik det er nå i Grand Slam-turneringene, passer godt for tilhengerne, og spørsmålet er kanskje om også mennenes turneringer bør spilles i best av tre sett - som er en diskusjon som har pågått i noen år.

Tre sett også for mennene vil gjøre kampene mer intense, og det vil også føre til færre skader i tennissporten, mener talsmennene for å korte ned på kampene.

(NTB)