Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil at Tonje Larsen fotfølges i VM

Larvik-trener Karl Erik Bøhn frykter Tonje Larsen ikke klarer å si nei.

TØFFE TAK: Det gikk hardt for seg da Larvik spilte uavgjort 28-28 mot Byåsen i går kveld. Tøft blir det også i VM, for Tonje Larsen og et sårt kne.
TØFFE TAK: Det gikk hardt for seg da Larvik spilte uavgjort 28-28 mot Byåsen i går kveld. Tøft blir det også i VM, for Tonje Larsen og et sårt kne. Vis mer

||| LARVIK (Dagbladet): I gårsagen dramatiske toppkamp mot Byåsen (28-28) brukte Larvik-trener Karl Erik Bøhn stjerneveteranen Tonje Larsen bare delvis i angrep i førsteomgangen.

34-åringen kom hjem fra forrige helgs Møbelringen Cup med et småvondt kne, men rakk Byåsen-kampen. Om ei drøy uke starter VM.

- Hun må fotfølges av landslagets medisinske støtteapparat i Kina, sier han til Dagbladet.

- Er du redd hun ikke vil si fra hvis det gjør vondt?

- Alle vil jo spille hele tida, men det er ikke alltid de kan det. Tonje er nødt til å si fra når hun merker noe, før det går gærent.

Ti VM-kamper
Tonje Larsens kneproblemer har blitt gradvis bedre denne høsten. Først spilte hun bare forsvar, så slapp hun til i perioder framover også. Alt så lysende ut, for både Larvik og landslaget. I forrige helgs firenasjonersturnering spilte hun mye mot Kroatia i førstekampen og så hadde hun en planlagt hviledag mot Romania.

Mot Russland satt hun på benken i 60 minutter. Kneet gjorde for vondt.

- Det gikk greit i kveld (mot Byåsen). Jeg føler meg bedre enn jeg gjorde i helga, men nå har jeg jo hvilt mye og ikke belastet kneet, sier Larsen til Dagbladet.

BEKYMRET: Larvik-trener Karl Erik Bøhn frykter for Tonje Larsens kne.
BEKYMRET: Larvik-trener Karl Erik Bøhn frykter for Tonje Larsens kne. Vis mer

I VM kan det bli ti kamper for Norge på 15 dager. Det vil Larsen neppe tåle. Samtidig kan landslagssjef Thorir Hergeirsson garantert ta seg råd til å spare henne i flere av kampene i starten.

- Jeg kan ikke spille 60 minutter hele tida, men jeg håper jeg kan bidra litt i hver kamp, sier Larsen.

Forsvarsess
Hun er beskrevet som verdens beste forsvarsspiller, og selv med Kristine Lunde-Borgersen tilbake vil Larsen være ekstremt viktig for Norge når det virkelig drar seg til.

Fra midtforsvaret har hun en rekkevidde nesten helt ut til tribunen og hun har også en enorm rutine og motstandernes respekt.

Larsen er derimot ikke bare et forsvarsess, hun er også særdeles viktig framover. Det vil bety mye for Norge om Hergeirsson kan bruke henne begge veier.

- Hun kan ha kropp til det, men akkurat nå er alt hun gjør gambling, sier Bøhn.

image: Vil at Tonje Larsen fotfølges i VM
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media