MØTES IGJEN: Den tidligere Chelsea-legen Eva Carneiro møter Jose Mourinho i retten i juni, etter at Carneiro fikk sparken i Chelsea i fjor. Foto:  BPI/REX Shutterstock
MØTES IGJEN: Den tidligere Chelsea-legen Eva Carneiro møter Jose Mourinho i retten i juni, etter at Carneiro fikk sparken i Chelsea i fjor. Foto: BPI/REX ShutterstockVis mer

Vil avsløre flaue detaljer fra sms mellom Mourinho og Eva

Må møte i retten.

(Dagbladet): Et samlet britisk pressekorps forventer at José Mourinho (53) presenteres som Manchester United-manager innen kort tid, og Louis van Gaals skjebne hevdes å allerede være avgjort.

Men Mourinhos første «kamp» som Manchester United-sjef kan være i rettssalen, skriver Daily Mail.

Den tidligere Chelsea-legen Eva Carneiro (42) skal nemlig i retten 6. juni etter at hun fikk sparken som følge av en feide med nettopp Mourinho.

I retten er det varslet at «flaue detaljer om Carneiros avskjed» vil bli offentliggjort. Dette innebærer sms  og e-post fra Mourinho som blir brukt som bevis i saken.

Den United-aktuelle manageren skal selv vitne i retten etter bråket og utskjellingen som startet etter 2-2-kampen mot Swansea på sommeren i fjor. Partene skal møte i retten i London og Carneiro forventer en offentlig beklagelse fra Mourinho.

Carneiro har saksøkt Chelsea på grunn etter oppsigelsen- og har også et personlig søksmål mot Mourinho med beskyldninger om trakassering og diskriminering.

Snakket om tillit I april snakket Carneiro offentlig for førte gang etter at hun fikk sparken.

- Å ha tillit til det medisinske apparatet er helt essensielt. Hvis du får en spiller til å ha tiltro til deg, er det større sjanse for at restitusjonsprosessen går bra. Spilleren vil stole på det hvis du gjør ting på rett måte, sa Carneiro.

Det var i 2-2-kampen mot Swansea at det svartnet for manager Mourinho. Portugiseren ble fly forbanna på sitt eget støtteapparat som gikk ut på banen for å hjelpe en spiller - samtidig som Chelsea jaktet scoring.

- Jeg var ikke fornøyd med det medisinske apparatet. Selv om du er lege, eller har andre oppgaver på benken, så må du forstå selve spillet. De er naive, sa Mourinho.

Sinne Carneiro ble deretter vraket fra å delta på kampene til Premier League-laget, før hun til slutt fikk sparken. Saken ble en stor snakkis i England og en munnavleser ble satt på jobben for å finne ut hva Mourinho sa i kampens hete:

«Filho da puta» er de portugisiske ordene Mourinho bruker.

Fritt oversatt til norsk blir det «sønn av ei hore».

Carneiro er nå ansatt ved et medisinsk senter i Gibraltar. I november giftet hun seg med polfareren Jason De Cateret.

PAR: Eva Carneiro og ektemannen Jason De Carteret. Foto: NTB Scanpix
PAR: Eva Carneiro og ektemannen Jason De Carteret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.