Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil avslutte i Vålerenga

Pa-Modou Kah drar fra luselønn i Vålerenga til gulllønn i AIK. Han tror svensk fotball er et bedre utstillingsvindu enn norsk fotball, men håper samtidig å avslutte karrieren i Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): - Det er vemodig å dra herfra nå, men jeg håper å komme tilbake en gang, og kan godt tenke meg å avslutte karrieren min i Vålerernga, sier Pa-Modou Kah.

Han ble klar for svenske AIK i går, og skal spille for klubben ut 2006. Vålerenga får 100000 kroner for hver kamp som står igjen i Allsvenskan.

- Det betyr 800000 kroner, sier sportsdirektør Kjetil Siem.

For en måned siden var Rosenborg villig til å betale Vålerenga to millioner kroner for Pa-Modou Kah. RBKs sportsdirektør Rune Bratseth har tidligere fortalt Dagbladet at avtalen strandet fordi Kah ikke var motivert nok. Nå er han veldig motivert for å flytte fra Oslo til Stockholm. For Kah er AIK et bedre utstillingsvindu enn Vålerenga.

- Det er mye jevnere i Sverige. Det er alltid fem-seks lag som kjemper om gullet. Nå skal man ikke se bort fra at det dukker opp andre alternativer seinere i karrieren, sier han.

Sa nei først

- Vi har fulgt Kah siden mars, sier AIKs sportsdirektør Peter Kisfaludy.

Men i utgangspunktet var han ikke så motivert for å spille for klubben. For tre uker siden var Kah i Stockholm og sjekket ut forholdene i klubben, men sa nei til videre forhandlinger.

- Jeg ville vente og se om det dukket opp andre alternativer. Det gjorde for så vidt det, men jeg valgte dette, sier han.

Overgangsvinduet stenger søndag, og den siste uka har AIK satt inn støtet på nytt. Denne gangen var ikke Kah vanskelig å lokke. Den personlige kontrakten ble greit ferdigforhandlet i løpet av gårsdagen.

- Han mangedobler lønna fra Vålerenga. Men der gikk han jo for lut og kaldt vann. Nå havner han helt i toppen i Skandinavia, sier Kah-agent Gunnar Martin Kjenner.

- Selvfølgelig spiller lønna en stor rolle. Den er upåklagelig. Jeg er veldig fornøyd, sier Kah.

Men reint sportslig kommer Kah slett ikke til en klubb som kjemper i toppen i Skandinavia - i alle fall ikke akkurat nå. AIK har som Vålerenga slitt voldsomt i sommer.

Svake resultater

Bare to poeng har laget tatt på de seks siste kampene. På tabellen har AIK dalt fra fjerde- til åttendeplass. Kah er kjøpt for å kle rollen som defensivt midtbaneanker.

- Jeg skal gjøre mitt beste ut av dette. Og det har spilt en stor rolle for meg at AIK har vært så interessert i å få meg, sier han.

Kah trener sin første økt med AIK i dag, men rekker ikke derbyet mot Djurgården mandag. Første kamp blir mot Ørebro 14. september. Ti dager seinere er det storkamp i UEFA-cupen hjemme mot Valencia.

- Stort å få møte et slikt kjempelag, sier Kah.

b> MANGEDOBLER LØNNA: - Selvfølgelig spiller lønna en stor rolle. Den er upåklagelig. Jeg er veldig fornøyd, sier Kah, som i går underskrev kontrakt med svenske AIK.