Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bare snakke norsk på treningene

Utlendingene må lære seg språket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Tom Nordlie har fått inn et punkt i kontrakten sin hvor det står at han kan holde seg til norsk på treningene, skriver Romerikes Blad.

- Jeg har tro på at utenlandske spillere tar språket lettere når det blir snakket norsk på treningsfeltet. Problemene vi kommer til å få i begynnelsen, skal vi nok klare å løse, sier Tom Nordlie, som leder sin første LSK-trening i morgen.

Vil ikke gjøre det for enkelt

Mons Ivar Mjelde nikker samtykkende. Han mener ar klubbene har en utfordring når det gjelder å få utenlandske spillere til å lære seg norsk fort nok.

- Tom har absolutt et poeng. Vi gjør det litt for enkelt for de nye spillerne hvis alt skal foregå på deres språk eller engelsk, sier Brann-treneren til Dagbladet.no.

Han har hatt spillere fra hele Europa - og Afrika - på laget, og vet alt om hvor vanskelig det kan være å gjøre seg forstått.

- Vi har snakket norsk, engelsk og tysk på treningene, men den største utfordringen hadde vi med Arnaud Monkam. Han snakket bare fransk, og det gjorde ikke vi, sier Mjelde.

Nå heller han mot å gjøre som Nordlie, å holde seg til norsk.

VIL PRATE NORSK: Tom Nordlie mener utenlandske spillere lærer seg norsk raskere hvis det er språket på treningene. Foto: SCANPIX
VIL PRATE NORSK: Tom Nordlie mener utenlandske spillere lærer seg norsk raskere hvis det er språket på treningene. Foto: SCANPIX Vis mer

- Raskere på skolebenken

- Vi går nok i den retningen vi også, hvor spillermøter og feltarbeid foregår på norsk, og så kvalitetssikrer vi det individuelt på engelsk etterpå.

Mjelde føler ikke at det er et ekstraarbeid å ha utenlandske spillere i troppen, så fremt de er villige til å lære språket.

- Der kan vi nok bli flinkere. Spillerne må raskt i norskundervisning, for ting går så fort i fotball at det er avgjørende å kunne språket.

Brann-gutta har fortsatt ferie, men lørdag reiser de til Kanariøyene for å starte oppkjøringen til årets sesong. Mjelde har hentet inn Ramiro Corrales, og er nå fornøyd med den stallen han har.

- Vi er veldig avslappet for tida, har mer lyst til å sende ut signal til spillergruppa om at vi satser på dem enn å lete febrilsk på spillermarkedet, sier Mjelde til Dagbladet.no.

image: Vil bare snakke norsk på treningene
VIL HA DEM PÅ SKOLEBENKEN: Mons Ivar Mjelde sier det er avgjørende at spillerne kommer seg i norskundervisning med en gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!