- Vil bare være apekatt og skrike av glede

Patrick Thoresen ble historisk.

Patrick Thoresen noterte seg for sitt første sluttspillpoeng i NHL da Philadelphia avanserte til 2. runde.

- Jeg håper å være døråpner for flere nordmenn her borte, sa Thoresen.

Han er den første nordmannen som deltar i NHL-sluttspillet. Natt til onsdag ble det klart at Thoresen og Flyers tar seg til conferencesemifinale etter 3-2-seier mot Washington i den sjuende og avgjørende kampen. Thoresen noterte det første norske sluttspillpoenget da han hadde assist på 2-1-scoringen.

- Jeg nyter hvert sekund. Dette er en helt utrolig opplevelse. Det åpner dørene for flere nordmenn jo lenger jeg er med på dette, sa Thoresen.

- Norge blir mer nevnt i tv-sammenheng, og jeg håper det blir flere norske talenter som får være med i NHL, strålte 24-åringen.

Omdiskutert


Det ble enkelt for Sami Kapanen å sende Philadelphia i føringen 2-1, men scoringen var av den tvilsomme sorten. Patrick Thoresen spilte pucken til lagkameraten, men ga samtidig Washingtons Shaone Morrisonn en dytt. Capitals-spilleren felte sin egen keeper, og Kapanen scoret enkelt. Hjemmefansen mente Thoresen hadde dyttet vekk keeper, men fikk i medhold. På NHLs nettsted ble det forklart at Thoresen på lovlig vis hadde taklet Morrisonn, og at ingen Flyers-spiller hadde vært nær Capitals målvakt Cristobal Huet.

- Det er gøy å være den første norske med målpoeng. Scoringen var diskutabel, men reglene er klare. Det var kamp om pucken og jeg takler deres spiller. Så endte han i sin egen keeper, og Kapanen kunne bare sette den i åpent bur, sa Thoresen.

- Marginene var på vår side, men vi har vært det beste laget i denne serien, og jeg synes det er fortjent at vi tar oss til conferencesemifinale.

Der venter toppseedede Montreal. Det blir en tøff utfordring.

- Det blir en ny serie. Vi må bare lade batteriene og glemme det som har skjedd så langt i sluttspillet. Begge lagene er like langt. Montreal har vært gode hele sesongen. Vi må reise dit og prøve å stjele en kamp så tidlig som mulig, sa Thoresen.


- Vil bare være apekatt og skrike av glede

Helt apekatt


Han blir også første nordmann som har tatt seg til runde to i NHL-sluttspillet.

- Veldig gøy. Dette er stort. Du tenker ikke når avansementet er klart, du vil bare være helt apekatt og skrike av glede, sa Thoresen til NTB.

Nicklas Bäckström ga Washington ledelsen, men Scottie Upshall utlignet før åpningsperioden var over. Sami Kapanen ga Flyers ledelsen 2-1 etter forspill fra Thoresen og Martin Biron 9.47 inn i midtperioden. Målkongen Alexander Ovetsjkin utlignet etter 35.29.

Sluttperioden ble målløs, men 6.06 inn i forlengningen kunne Joffrey Lupul sette inn det avgjørende vinnermålet i power play. Det sendte Philadelphia videre med 4-3 i kamper.

Patrick Thoresen spilte 4.37 minutter for vinnerlaget. Han endte med +1 i poengstatistikken. Sesongen har vært varierende for nordmannen. Thoresen måtte ned på farmerlaget mens han var i Edmonton. I vinter ble han hentet til Flyers. Der har ting gått meget bedre for tobarnsfaren.

PS! Ole-Kristian Tollefsens Columbus Blue Jackets kom ikke til årets sluttspill.

(NTB)

VIL HA FLERE NORDMENN TIL USA: Patrick Thoresen håper hans suksess kan åpne døra for flere nordmenn i NHL. Foto: REUTERS
VIL HA FLERE NORDMENN TIL USA: Patrick Thoresen håper hans suksess kan åpne døra for flere nordmenn i NHL. Foto: REUTERS Vis mer