Vil be Myhre spille reservekamper

Hareide mener Myhre trenger kamptrening.

Åge Hareide vil be Thomas Myhre om å skaffe seg kamptrening gjennom spill for Charltons reservelag.

- Det beste ville vært om han kom hjem til Viking med en gang, men det går ikke. Da er det viktig at han får kamptrening. I ettertid ser jeg problemet med at han ikke har spilt fotball på lang tid, sier landslagssjefen.

Myhre hadde skyld i Bosnias første mål da Norge tapte i Oslo lørdag. Onsdag gjorde han to kjempetabber da Tyrkia snøt Norge for seier i 2-2-kampen i Frankfurt.

- Thomas tar det som en mann. Han viste storhet da han tok ordet under middagen og ba alle gutta om unnskyldning for tabbene. Han har gjort mye bra for oss. Nå får vi bare slå ring rundt ham og hjelpe ham med å komme tilbake, sier Hareide.

Myhre sa da samlingen startet at han kan spille for Charltons reservelag om han ønsker det, men at det ikke har vært aktuelt for ham denne sesongen. Han mente at han stilte godt nok forberedt gjennom treningene med den engelske eliteserieklubben.

- Det er viktig for oss at han spiller kamper hvis vi skal kunne bruke ham i junikampene. Jeg skal snakke med ham om det og si at han bør spille for reservelaget, sier Hareide.

Det er ingen garanti for at Myhre vokter målet også når Malta står imot i neste kamp 2. juni.

- Vi får finsikte keeperne våre før neste uttak og se, sier Hareide.

MARERITTET: Thomas Myhre hadde en svart dag i Frankfurt onsdag kveld, da han slapp inn to billige frisparkmål. Foto: ARNT E. FOLVIK
MARERITTET: Thomas Myhre hadde en svart dag i Frankfurt onsdag kveld, da han slapp inn to billige frisparkmål. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Charlton holder igjen Myhre til sesongslutt fordi Scott Carson er utleid fra Liverpool og ikke har lov til å spille mot sin egentlige arbeidsgiver i siste serierunde. Dessuten frykter Charlton at Carson skal bli skadd. Ved siden av Myhre har de bare urutinerte unggutter å gripe til.

(NTB)