Vil be United om å få låne Solskjær til EM

Hareide vil ha 34-åringen i trenerteamet.

ULLEVAAL STADION(Dagbladet.no):  Landslagssjef Åge Hareide kom med en svært personlig hyllest til Ole Gunnar Solskjær da han presenterte landslagstroppen mot Moldova og Hellas.

Solskjær tvinges til å legge opp på grunn av sitt kranglete høyrekne, og for Hareide var det en trist nyhet å få. 

Likevel håper han å få med seg Solskjær i trenerteamet dersom Norge kommer seg til EM neste år. 

- Jeg tror han får en rolle i United, men det vil være ønskelig å ha ham med til et mesterskap. Kommer vi overens, vil vi gjerne ha med Ole Gunnar til EM. Han kan for eksempel jobbe med avslutninger, sier Hareide til Dagbladet.no

- En mann å bli glad i

Hareide mimret også tilbake i tid, da han trente Solskjær i Molde.

- Om noen hadde sagt til meg i 1996 at han ville bli husket som matchvinner i en Champions League-finale...da ville folk ledd av meg, sier Hareide. På grunn av spissens skadeproblemer kunne Hareide skjelden stille med superspissen på laget.

- Når han kunne delta, ble det en ekstra bonus for meg, men selv om han ikke fikk så mange kamper, har han lagt igjen en del gode ting, sier Hareide.

- Ole Gunnar er målbevisst og et eksempel for mange, både som fotballspiller, og også som personen utenfor banen. Han er eksemplarisk, og en mann å bli glad i.

GODE VENNER: Få kjenner Ole Gunnar Solskjær bedre enn Åge Hareide. Foto: SCANPIX
GODE VENNER: Få kjenner Ole Gunnar Solskjær bedre enn Åge Hareide. Foto: SCANPIX Vis mer

- Har du noen favoritt-minner av Solskjær på banen?
- Jeg har mange, men de beste er kanskje hvordan han presenterte seg i Molde i 1995. Jeg husker han scoret to mål på Thomas Myhre i en kamp mot Viking, da vi ledet 4-0 etter 20 minutter. Uka før hadde han scoret to også mot Brann, da vi vant 6-0, sier Hareide, som sier han har noen videoer fra 95/96 han fortsatt gjerne setter på hvis humøret er labert.

Landslagssjefen virket nesten rørt da han snakket om hvilket privelegium det har vært å trene en spiller som Solskjær.

- Som trener kan du spare på triumfer, men du samler mest på mennesker, og alle de du har vært nær. Ole Gunnar er helt i særklasse som person. Han gjør at du føler du har noe igjen for å være fotballtrener, sier Hareide.

Solskjær har ikke lagt skjul på sine trenerambisjoner, og Hareide er overbevist om at 34-åringen vil bli verdifull for norsk fotball i åra som kommer.

- Han vil sikkert gjøre stor nytte for seg i framtida. Men han vil helst gå oppreist, og jeg vet hvordan det er å ha dårlige knær når man har passert 50. Jeg håper knærna hans blir bedre enn mine, ler Hareide.

- Jeg håper vi får nytte av kunnskapen hans i et sluttspill for Norge. Da kan Ole Gunnar kikke seg over skuldra, og se tilbake på noen fantastiske år som spiller, sier han.

Vil be United om å få låne Solskjær til EM