Vil begrense antall utlendinger i engelsk fotball

Tidligere landslagssjef frykter for fotballens fremtid på balløya dersom antallet utlendinger i Premier League ikke reduseres.

 FRYKTER FOR FREMTIDEN:  Glenn Hoddle ser mørkt på engelsk fotballs fremtid hvis ikke antallet utlendinger i Premier League reduseres. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
FRYKTER FOR FREMTIDEN: Glenn Hoddle ser mørkt på engelsk fotballs fremtid hvis ikke antallet utlendinger i Premier League reduseres. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Englands problemer i VM-kvalifiseringen har igjen satt søkelys på antall utlendinger i Premier League.

Tidligere landslagssjef Glenn Hoddle er bekymret for Englands fremtid som fotballnasjon, og sier det er på tide å se på hva som kan bli gjort for å minske antallet utenlandske spillere.

EU-regelen om fri flyt av arbeidskraft vil gjøre det vanskelig å innføre et kvotesystem i Premier League.

- På tide å vise tenner
- Vi vet det er vanskelig, for regler er regler, og Premier League må følge dem, men det er på tide å vise tenner. Det virker alltid som om vi stanger hodet i veggen, sier Hoddle ifølge BBC.

Det var bare rundt 32 prosent engelske spillere i Premier League-lags startellever sist sesong, og Hoddle er bekymret for at det tallet bare vil minske.

- Kanskje myndighetene kan gjøre noe, men det er et større problem for forbundet og politikere, for de 32 prosentene kommer bare til å bli mindre.

Hoddle grunnla et fotballakademi i 2008 der spillere som blir frigitt av engelske klubber i ung alder kan forsøke å fortsette karrieren.

Støtte fra Ferdinand
Også Manchester Uniteds Rio Ferdinand har gått ut og kritisert antallet utlendinger i engelsk fotball.

- Se på kampen mellom Manchester City og Newcastle. Av de 22 som startet kampen var bare tre engelske. Det er skandaløst, sier han ifølge Mail on Sunday.

England møter Ukraina til VM-kvalifiseringskamp tirsdag. Engelskmennene leder gruppa, men risikerer fortsatt å ikke kvalifisere seg til VM i Brasil neste år.

(NTB)