Vil beholde Berg som sjef

I går berget Magne Hoseth tippeligakontrakten for Molde. Han deler æren med trener Odd Berg, som han vil beholde som sjef på Røkkeløkka.

SOGNDAL (Dagbladet): - Odd er mannen for denne jobben. Han har mye av æren for at vi beholder plassen i Tippeligaen, sier Magne Hoseth om trener Berg.

Han ble kastet inn som kriseløsing da Gunder Bengtsson gikk etter å ha revet ned det som var igjen av klubbfølese i rosebyen.

I går lå klubbfølelsen utenpå det blå draktene da Molde nedkjempet og utspilte Sogndal.

- Før pause var vi gode. Nesten årsbeste. Og det var moro å få ut dette da det gjaldt som mest, sier Hoseth, som ble den store helten på Fosshaugane.

Først ordnet han 2- 0 fra straffemerket etter han selv gikk over ende. Like etter punkterte han kampen med et praktmål.

- Jeg fikk ballen, brukte et touch og klinket til. Det var en herlig følelse å se ballen i motsatt kryss, sier Hoseth, som var mest fornøyd med at laget presterte så bra med et så vanvittig press.

Det mener Hoseth det er all grunn til å takke trener Berg for.

I går var «Oddemann» tilbake på banen der han - nesten på dagen 30 år tidligere - sendte klubben i sitt hjerte til toppserien for første gang. Den gangen var det Berg som scoret to mål.

Han er veldig glad og rørt over at spillerene vil ha ham videre.

- Nå er det ikke de som tilsetter trener. Hvis styret vil ha meg, må jeg tenke grundig over det. Det er veldig tøft å være trener på dette nivået, sier han.

<!--BTEK0--> JUBELGUTTA: Magne Hoseth (t.v.) og trener Odd Berg jublet etter å ha beholdt plassen i Tippeligaen.