- Vil beholde VM-gullet

GARDERMOEN (Dagbladet): Frode Andresen (26) er åpen for likevel å beholde VM-gullet han leverte fra seg i forrige uke. - Nå som det er klart at jeg uansett blir stående som verdensmester på sprint kan det jo være greit å ha medaljen i huset, sier han til Dagbladet.

Frode ville aller helst ønsket å levere gullmedaljen fra VM-sprinten 19. februar tilbake til Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), fordi han brøt en gyllen våpensikkerhetsregel ved å ha et magasin i geværet allerede før han kom inn på standplass. IBU ga nordmannen en reprimande - men nekter å ta tilbake VM-gullet, som i dag ligger i en låst skuff på kontoret til generalsekretær Per Haukedalen i Norges Skiskytterforbund.

Et symbol

- Det er bare en uke siden jeg leverte fra meg gullmedaljen, derfor er dette så ferskt at jeg ikke har fått tenkt så mye på det ennå. Men medaljen er et symbol på at jeg er verdensmester, og derfor kan det være greit å ha den i huset. Jeg vil ikke ha dårlig samvittighet for det, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Hønefoss-mannen har hatt nok annet å tenke på den siste uka - som han betegner som den tøffeste i hans idrettsliv.

Overfokusert

- Saken har vært «sjuk» - i mine øyne har den vært voldsomt overfokusert i media. Man skulle nesten tro det var fare for at noen ville bli skutt i Holmenkollen, noe som er langt fra virkeligheten, påpeker Frode Andresen.

Han har knapt vært på ski - eller skutt - siden «magasinsaken» for alvor tok av for to helger siden. I stedet har verdensmesteren brukt mye tid på familie og venner.

Går 20 km

I går reiste han til Lahti sammen med resten av landslagstroppen.

På programmet står den avlyste VM-stafetten fra Holmenkollen - i tillegg til verdenscuprenn på 20-kilometer og jaktstart.

Men Frode har ingen spesielle forventninger til egne resultater - og er usikker på om han melder seg klar til VM-stafetten lørdag.

- Akkurat nå føler jeg meg ikke spesielt klar for å gå VM-stafetten, sier Frode Andresen.

IKKE I TOPPFORM: Frode Andersen har knapt trent eller skutt etter «magasinsaken» i Kollen-VM. I går dro han til v-cupen og stafett-VM i Lahti.