LEGGER OPP:  Alpinisten Truls Ove Karlsen har bestemt seg for å gi seg.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
LEGGER OPP: Alpinisten Truls Ove Karlsen har bestemt seg for å gi seg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Vil benytte anledningen til å takke for meg

Alpinisten Truls Ove Karlsen legger opp.

Alpinisten Truls Ove Karlsen legger opp. Han offentliggjorde beslutningen sin på Facebook på den aller siste VM-dagen i Schladming.

- Nå som VM i Schladming nesten er over vil jeg gjerne benytte anledningen til å takke for meg. Laguttaket til mesterskapet forteller meg at skiforbundet ønsker å satse på andre løpere, og da er det naturlig for meg å tre til side. Jeg har ventet med å snakke om denne avgjørelsen, slik at de som skulle prestere i Schladming har kunnet gjøre det i fred og ro, skriver trønderen.

Karlsen som er 37 år, har kjørt i verdenscupen siden 2002, og han var den desiderte veteranen på det norske alpinlandslaget. Han har vunnet én seier i verdenscupen. Det var i et slalåmrenn i slovenske Kranjska Gora i 2004. Han klarte også en tredjeplass i et såkalt «knockout-renn» i slalåm i italienske Sestriere i 2003.

Han hadde store forventninger til årets sesong, men pådro seg en skade like før åpningsrennet i Sölden i fjor høst, og etter det har han ikke klart å komme skikkelig tilbake.

Han skriver på Facebook om en lang og kronglete vei inn i verdenscupen, noe som ble muliggjort av interesserte foreldre og trener Øivind Rognmo.

Truls Ove Karlsen glemmer heller ikke lagkameratene.

- Lars Elton Myhre, Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Nedturene hadde vært så bratte og toppene så ensomme hvis jeg ikke hadde delt de med dere. Vi har vært på en utrolig reise sammen, og det vennskapet vi står igjen med er for meg den største belønningen for alle de kalde timene, alle de lange reisene, all svetten og alle schnitzlene, skriver Karlsen.

(NTB)