- Vil benytte Drogba som eksempel

Mourinhos første Chelsea-trening unnagjort.

EKSEMPEL TIL ETTERFØLGELSE José Mourinho er tilbake i Chelsea, og har sagt til klubbens unge spillere at de bør gjøre som Didier Drogba gjorde i portugiserens første periode: Høre på «The Special One». Foto: REUTERS/Victor Fraile (SPAIN) / NTB Scanpix
EKSEMPEL TIL ETTERFØLGELSE José Mourinho er tilbake i Chelsea, og har sagt til klubbens unge spillere at de bør gjøre som Didier Drogba gjorde i portugiserens første periode: Høre på «The Special One». Foto: REUTERS/Victor Fraile (SPAIN) / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter 1-1 mot Rosenborg i Champions League for seks år siden, fikk José Mourinho (50) sparken av Chelsea-eier Roman Abramovitsj. I dag var portugiseren imidlertid tilbake på treningsfeltet Cobham med Frank Lampard, John Terry og resten av London-klubbens stjernegalleri.

På bildene klubben offentliggjorde på sin egen hjemmeside, er blant annet Mourinho i munter passiar med midtstopper Gary Cahill, angriper Demba Ba og legenden Lampard.

Hyller Drogba Det gikk lenge rykter om hvem som skulle bli Rafael Benitez' arvtaker i Chelsea. Fansen ville ha Mourinho, og ønsket fikk de omsider oppfylt 3. juni.

Siden den gang har mannen som døpte seg selv «The Special One» på sin første pressekonferanse i England (i 2004) latt seg intervjue av klubbens eget magasin. Det er nå utgitt, og Mourinho skryter hemningsløst av sin tidligere Chelsea-elev Didier Drogba.

- Didier var en gutt drevet av ambisjoner, følelser, vennskap og lojalitet. Han var lojal til klubben, trenerne, medspillerne og fansen, sier Mourinho, ifølge The Guardian.

Grunnen er at 50-åringen ønsker at hans nye spillere skal oppføre seg på samme måte.

- Jeg kan bruke Didier som et eksempel for å overtale unggutta til å høre på meg, for det var det han gjorde fra dag én.

- Tok en sjanse Drogba var 26 år gammel og spilte i franske Marseille da Mourinho bestemte seg for å hente ham til London - men flere øyenbryn ble hevet da Abramovitsj sa ja til å bruke 24 millioner pund på ivorianeren.

- Det var egentlig ingen som visste så mye om ham da jeg spurte eieren om å kjøpe ham. Noen folk mente han var for dyr for en som ikke hadde vist så mye, minnes Mourinho,

Manageren mener faktumet at Drogba tidligere i år ble kåret til historiens beste Chelsea-spiller viser hvor hardt spissen jobbet.

- Både som menneske og profesjonell, er han en å se opp til, sier Mourinho.

Skal gamble I intervjuet med Chelsea-magasinet pratet mannen som nå har titulert seg «The Happy One» om forrige gang han var i klubben - óg hvordan han vil styre laget fremover.

Blant annet hadde Mourinho en bemerkelsesverdig hjemmestatistikk som inkluderte 46 seirer, 14 uavgjort og null tap. Den ønsker han å bygge videre på i årene som kommer - men dét vil kreve stor risiko.

- Hvor mange ganger spilte jeg ikke med tre forsvarsspillere? Jeg husker hjemmekampen mot West Ham (i 2006). Vi lå under 0-1 med 10 mann, likevel gamblet jeg. Så vant vi 4-1.

Mourinho bekrefter samtidig at han vil satse friskt også i denne perioden som Chelsea-manager.

- Gamblingen kan slå begge veier. Men du er ikke redd for å ta avgjørelsene om igjen hvis folk aksepterer at du gjør det for de rette grunnene. Eieren og fansen vet hvordan jeg tenker. Det er nesten umulig å gå tre år uten hjemmetap i ligaen, men tendensen må uansett være at vi er sterke hjemme.

 «THE HAPPY ONE»: Jose Mourinho døpte seg selv på ny under pressekonferansen som markerte starten på hans andre periode som Chelsea-manager. Nå er navnet «The Happy One». Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett / NTB Scanpix
«THE HAPPY ONE»: Jose Mourinho døpte seg selv på ny under pressekonferansen som markerte starten på hans andre periode som Chelsea-manager. Nå er navnet «The Happy One». Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett / NTB Scanpix Vis mer