Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil betale for opprykkshjelp

Haugesund-trener Kjell Inge Bråtveits (bildet) utspill om å gi 10.000 kroner til Aalesund-treneren for å slå Ham-Kam søndag, vekker sterke reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund-trener Kjell Inge Bråtveit sa til TV2 at Aalesund-trener Ivar Morten Nordmark blir 10.000 kroner rikere hvis laget hans tar poeng fra Ham-Kam på Briskeby Gressbane søndag, slik at Haugesund med seier borte mot Hødd får mulighet til å kvalifisere seg til eliteserien.

- Skulle gjerne gi dem en million hvis de bare vinner den kampen, sier Haugesund-treneren.

- Hvis vi taper er vi like langt. Men hvis vi gir dem 10.000 kroner for at de slår Ham-Kam gjør vi det gjerne hvis det fører til opprykk, sier Bråtveit.

Utspillet har ikke falt i god jord på Hedemarken, som mener at det er umoralsk forkastelig.

- Vi jobber etter helt andre verdier, etter en helt annen etikk og en helt annen moral. Det er relativt respektløst for andre klubbers og treneres arbeid. Jeg kunne aldri tenkt meg å ringe Erik Bragstad eller folk i Hødd å komme med noe tilsvarende, sier Ham-Kam-trener Svein Cato Bakkemo.

Dagbladet.no har snakket med lovansvarlig hor Grønnerud i Norges Fotballforbund, men han kjenner ikke saken, og ønsker derfor ikke å kommentere den.

- Men resulterer dette i en sak, kommer vi selvsagt til å å behandle den, det er vi forpliktet til, sier Grønnerud til Dagbladet.no.

(NTB/Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart