Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bli best i verden

I VM om snaut fire uker er hun bare en outsider, men trenerne tror Kristin Størmer Steira snart kan være best i verden.

I går tok 23-åringen sin første verdenscupseier noen gang da hun spurtslo Katerina Neumannova i den 15 kilometer lange doble jaktstarten. Fra før var andreplassen fra Ramsau 18. desember i fjor karrierebeste.

-  Jeg fikk et skikkelig sug i magen da jeg gikk over streken. Jeg trodde ikke det ville holde inn, for jeg er ingen stor spurter. Nå er jeg veldig glad, sier Størmer Steira til Dagbladet.

Og mer moro vil det bli framover. I alle fall om vi skal tro den ene halvdelen av landslagets trenerduo, Egil Kristiansen.

-  Lik Belmondo

-  Jeg har sett at Kristin tidligere har uttalt at hun skal bli verdens beste langrennsløper. Det tror jeg hun kan klare. På sprint er hun sjanseløs, men på distanseløp kan hun bli en ener, sier Kristiansen til Dagbladet.

Størmer Steira sjøl håper treneren får rett.

-  Jeg håper og tror jeg kan bli best i verden, sier hun.

Torgeir Bjørn, ekspertkommentator for NRK Radiosporten og teknikktrener for skiskytterne, sammenlikner Størmer Steira med den italienske storløperen Stefania Belmondo.

-  De går veldig likt. Kristin går bra i bakker, dessuten bruker hun lite krefter, noe som har stor betydning i høyden.

Fem av de sju beste i verdenscupen sammenlagt sto over gårsdagens prøve-OL-renn i italienske Pragelato. Likevel var det imponerende av den norske jenta å slå Katerina Neumannova, som vant 10 kilometer skøyting i Nove Mesto forrige helg.

Tårer

-  Jeg er fullt klar over at mange av de beste ikke var med, og at det preget nivået. Men jeg slo Neumannova, og for meg er denne seieren like god som noen, sier Størmer Steira.

Hjemme i Norge satt Størmer Steiras andre landslagstrener, Svein Tore Samdal.

-  Jeg satt med tårer i øyekroken og klump i halsen da Kristin gikk i mål. Hun er ei god gladjente, som har hatt mange tunge perioder, sier han til Dagbladet.

-  Når hun har sett ut til å komme i form, er hun blitt rammet av sjukdom. Men nå fikk hun det endelig til. Jeg tror hun kan bli en av de store løperne på 15 og 30 kilometer, mener Samdal.

Verdenscupseier til tross, verken trenerne eller løperen sjøl vil snakke om medalje i VM.

-  Jeg holder fortsatt på målet mitt om bli blant de seks beste på én distanse, og få gå stafetten, sier Kristin Størmer Steira.