Vil bli cupmester med sin 3. klubb

ÅRÅSEN (Dagbladet): Søndag kan Odd Grenlands midtbanespiller Bent Inge Johnsen (30) bli historisk. Som førstemann i norsk fotball kan han bli cupmester for sin tredje klubb.

25 spillere er blitt norgesmester for to forskjellige klubber. Hvis Odd'rane slår Vålerenga i søndagens cupfinale, vil Johnsen toppe lista alene. Tidligere er han cupmester for Bodø/Glimt i 1993 (2- 0 over Strømsgodset) og for Rosenborg i 1999 (2- 0 over Brann).

Han har ikke noe imot å bli historisk. Samtidig vet han at laget hans må heve seg for å vinne cupfinalen.

- Spiller vi som mot LSK, får vi bank også på Ullevaal. Vi håpet å avslutte serien med stil, men falt tilbake til gamle synder. Laget lå ikke godt nok samlet, i tillegg manglet vi aggressivitet, sier Johnsen.

Finalescoring

Av de to mesterskapene, var det mest gøy med det første.

- Både fordi det var Bodø/Glimts første sesong i Tippeligaen, og fordi jeg lagde det første målet i finalen. Cupmesterskapet med Rosenborg var en liten nedtur. Da hadde jeg spilt nesten alle rundene, men kom først innpå mot slutten av finalen, sier Johnsen.

Begge seriekampene i år mot VIF har endt med tap.

- Det betyr at Vålerenga har et psykisk overtak. Samtidig har sesongen som helhet vist at Odd er et bedre lag. Vi taper ikke tre ganger mot Vålerenga på én sesong, sier Johnsen.

Skadetrøbbel

Akillesproblemer har gjort at sesongen i år har vært tung.

- Jeg har hanglet i tre- fire måneder, og ser fram til å bli bra igjen. Jeg har tre år igjen av kontrakten, og håper i hvert fall å spille toppfotball til jeg er 34, sier Johnsen.

I motsetning til mange lagkamerater, er han minst like god borte som hjemme.

- Samme hvor Bent Inge er, tør han å spille ball, sier Odd-trener Arne Sandstø.

<B>HØY TEMPERATUR:</B> Odd Grenlands Bent Ingen Johnsen (i midten) er uenig med dommer Terje Hauge. Til venstre LSK-spiss Uwe Rösler, i bakgrunnen LSKs Espen Søgård.