Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil bli i Rosenborg

Ståle Stensaas (29) er tilbake i Rosenborg etter tre mislykkede år som proff i Glasgow Rangers. - Jeg hadde det fint og trivdes i Glasgow, men ble skadd og fikk ikke spille. Nå vil jeg slå meg til ro i Rosenborg. Det var godt å komme hjem, sier Stensaas.

Ståle Stensaas har fått oppfylt drømmen om å bli proff i utlandet og har tjent nok penger til at han ikke trenger å gå tilbake til snekkerjobben han hadde før han dro til Glasgow, men innrømmer at proffkarrieren kunne vært mer vellykket.

- Det er mange som spør om jeg var frustrert i Glasgow, men egentlig var jeg aldri det. Jeg fikk spille omtrent 30 kamper til sammen. Det er lite på tre år, men jeg tenkte mest på at jeg skulle bli frisk, sier Stensaas.

Han må innrømme at det er godt å være tilbake i miljøet rundt brakka på Lerkendal - og å få litt kjeft av Nils Arne Eggen.

- Han sier klart ifra, og det har vi godt av. Det var snakk om noen andre klubber, men innerst inne ønsket jeg meg tilbake til Rosenborg, sier Stensaas, som ble kjøpt fri ett år før kontraktstida var ute.

- Jeg tapte penger, men det tenker jeg ikke på. Jeg har lagt meg opp nok penger. Det viktigste for meg er å få spille kamper igjen.

- Hvorfor fikk du ikke flere kamper i Rangers?

- Jeg spilte til å begynne med da Walter Smith var manager (nå Everton). Men under Dick Advocaat ble jeg skadd. Jeg ble operert for brokk, men begynte å trene igjen for tidlig og fikk problemer med hoften. Jeg angrer ikke på at jeg reiste til Glasgow. Både kona og barna (2 og 5 år) trivdes godt.

Jeg hadde en del omgang med Harald (Martin Brattbakk) og Vidar (Riseth), selv om de bodde på Celtics side av byen, sier Ståle.

Ståle Stensaas har bestemt seg for å spille aktivt i fire-fem år til og mener selv at han har utviklet seg til det bedre under tida i Glasgow.

- Jeg spilte flere kamper som venstrekant og tror jeg er blitt bedre offensivt, mens jeg ennå ikke er like god som jeg var defensivt.

- Jeg er likevel overrasket over at det har gått så bra, selv om jeg har merket kjøret litt de siste dagene. Dessuten var jeg heldig som kom så fort på laget da André (Bergdølmo) reiste til Amsterdam, sier Ståle Stensaas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media