Vil bli i utlandet

Rune Lange (28) er av de heteste spillerne hos norske klubber når overgangsmarkedet åpner fredag.

TROMSØ (Dagbladet): Rune Lange har de siste åra hatt stor suksess sammen med Trond Sollied i Belgia, og norske klubber står med vidåpne armer for å få ham hjem til Norge.

-  Rune er en spiller som alle lag i Norge på jakt etter en spiss forhører seg om. Hadde vi ikke gjort det, hadde vi ikke gjort jobben vår, mener Vålerenga-direktør Kjetil Siem. -  Jeg vet at både Rosenborg og Lillestrøm også har vært frampå.

Det vet også Lange, men selv vil han kommentere minst mulig.

-  Men det er veldig hyggelig at norske klubber følger med, norsk Tippeliga er jo også mer spennende enn noen gang, smiler Rune Lange, som for tida nyter fotballferien til fulle.

Nyter ferien

Om han er en het spiller på overgangsmarkedet, fikk han muligheten til å kjøle seg ned da han ankom hjembyen Tromsø i går.

-  Bare deilig med litt gråvær nå, har feriert i Dubai og Kroatia de siste 16 dagene, så dette trenger jeg, mener Lange.

Ett års kontrakt

Tromsø-guttens kontrakt med Brugge skulle gå ut ved sesongslutt, men Lange valgte å forlenge den. Men bare med ett år, og det gjør ham attraktiv på overgangsmarkedet.

Selv understreker han at han fortsatt stortrives i Belgia, men er åpen for nye utfordringer.

-  Ja, det er jeg, og det kan jo være at det dukker opp noe som er attraktivt. Jeg har ikke noen umiddelbare planer om å komme hjem til Norge, men man vet aldri. Jeg vet jo at det er en del interesse i andre ligaer også, sier Lange, uten å ville røpe hvor.

Han legger heller ikke skjul på at han helst kan tenke seg noen år til i utlandet.

-  Forhåpentligvis har jeg fortsatt noen av mine beste år igjen på fotballbanen, og dem kan jeg godt tenke meg å ha som utenlandsproff, sier Brugge-spissen.

Trenerbråk

Søndag reiser han tilbake til Brugge, for å starte sesongoppkjøringen. Mye er forandret siden han tok ferie. I forrige uke fikk trener Trond Sollied sparken, og trolig ender saken i retten.

-  Det var ingen ulempe at Trond var trener da jeg forlenget kontrakten i januar, for å si det sånn, sier Lange.

Den nye treneren Jan Ceulemans kjenner han foreløpig ikke mye til.

-  Så det blir spennende å se hva som skjer. Det har jo ligget i kortene at han ville bli den neste treneren, han var en stor helt i Belgia på 80-tallet, og spilte hele sin karriere i Brugge, forteller Lange.

KJØLIG: Rune Lange kjøler seg ned i Tromsø etter hete feriedager i Dubai og Kroatia. Lange er også en svært het spiller når overgangsmarkedet åpner fredag.