OL-vinnerens knallharde oppgjør:

Vil bli kvitt FIS-presidenten

Reagerer på klimauttalelser.

TOK OL-GULL I PYEONGCHANG: Kikkan Randall og Jessica Diggins vant sprintstafetten i OL. Nå går Diggins knallhardt ut mot presidenten i det internasjonale skiforbundet. Foto: AFP / LOIC VENANCE/ NTB Scanpix
TOK OL-GULL I PYEONGCHANG: Kikkan Randall og Jessica Diggins vant sprintstafetten i OL. Nå går Diggins knallhardt ut mot presidenten i det internasjonale skiforbundet. Foto: AFP / LOIC VENANCE/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da president Gian Franco Kasper i det internasjonale skiforbundet, FIS, påsto i den sveitsiske avisa Tages Anzeiger at det ikke finnes bevis for klimaendringer, skapte det nesten like mye furore som at han mente framtidige OL best arrangeres i diktaturer.

Det siste grunnga han med at man ikke trenger å slåss med miljøforkjempere i diktaturene.

Kasper ble fordømt verden rundt, og har beklaget uttalelsene, men til sjuende og sist kan det se ut som om det er klimauttalelsene hans som kan koste ham dyrest.

Vil fjerne Kasper

I et innlegg på sin egen blogg er OL-vinner Jessica Diggins i harnisk over FIS-presidentens uttalelser.

- La oss bare ha én ting klart for oss. Lokalt vær er ikke det samme som klima, og bare fordi vi har hatt mye snø enkelte steder i år, betyr ikke det at klimaendringene ikke er en reell trussel, skriver Diggins, og fyrer løs:

- Dessverre har ikke vår nåværende president skjønt dette. Akkurat nå sirkulerer det en underskriftskampanje for å få fjernet ham fra vervet på grunn av uttalelsene hans om klimaendringene og andre ting. Vi trenger helt klart endringer i ledelsen så vi kan basere oss på fakta i framtida. Jeg håper jeg får oppleve dette i løpet av min karriere, skriver hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer