- Vil bli landslagstrener

Kjetil Rekdal så hele EM fra reservebenken. Det er ikke utetenkelig at det kan skje igjen. - Det kan godt hende jeg vil bli norsk landslagstrener, gliser Rekdal.

Nå går turen tilbake til Oslo og Vålerenga for Rekdal. Til uka begynner han på sitt nye fotball-liv i Norge. Der målet er å ende opp som trener. Enten i Vålerenga eller andre klubber.

- Hvor det blir til slutt er vanskelig å si. Jeg vet jeg har et stort navn i flere klubber ute i Europa. Men det er tidlig å si. Trenerkarrieren kan jo bli en fiasko, a la Ivar Hoff sin, ler Rekdal ironisk.

Kritisk

Den gamle kapteinen er ikke fornøyd med det Norge har prestert i EM, og stiller flere selvkritiske spørsmål til hva laget kan ha gjort galt.

- Det er veldig påtakelig at så mange spillere ikke har vært i form. Vi takler ikke det å spille så mange tette kamper på få dager, sier Rekdal til Dagbladet.

Han mener Norge burde ha lært.

- Årets mesterskap har vært en blåkopi av VM i 94 og 98. Vi spiller bra før det starter, så blir vi bare dårligere og dårligere. Problemet er at vi ikke greier å være stabile.

- Vi har gode nok spillere, men vi får det ikke ut. Norge må spille minst 90 prosent av sin kapasitet hvis vi skal henge skikkelig med på dette nivået. Ellers er vi sjanseløse.

Irritert

Han legger heller ikke skjul på at han er skuffet over ikke å ha fått spilt.

- Jeg aksepterer at jeg ikke får spille. Men det irriterer meg noe jævlig at jeg ikke har fått sjansen til å vise meg fram, sier Rekdal.

Årets mesterskap er det eneste Norge har vært med i, uten at Rekdal har vært på banen.

- Jeg vet ikke om jeg kommer tilbake. Om treneren vil ha meg med videre. Jeg er i knallform, og vil vise meg fram med Vålerenga i Tippeligaen.

Der skal han altså utdanne seg til trener, samtidig som han sparker ball.

- Kanskje du gjør mesterskapscomeback som norsk landslagssjef?

- Tja, det er jo ikke sikkert NFF vil ha en trener med min filosofi.