Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bli like gal som Flo

.. og like god som Brattbakk.

OSLO/SOGNDAL (Dagbladet): -  Ronaldinho er den beste spiller i verden akkurat nå, uten tvil. Men jeg ser mine egne begrensninger, sier Alexander Ødegaard.

-  Harald Brattbakk har pøst inn mål i ti år nå. Hvis jeg kommer meg opp på hans nivå, og spiller for så gode klubber som han har gjort, kan jeg si meg fornøyd når jeg legger opp. Det står respekt av det han har gjort.

Alexander Ødegaard er et hett navn om dagen. Både Brann og Rosenborg vil ha han på laget neste sesong. Sportsjournalister ringer 24-åringen til alle døgnets tider.

-  De vil høre om det er noe nytt, sier Alexander, og innrømmer at han begynner å bli litt lei.

-  De får beskjed når det skjer noe konkret. Jeg har lært meg telefonnumrene til de forskjellige avisene og ser hvem som ringer. Det hender jeg bare lar være å svare.

-  Når kommer det noe nytt?

-  Jeg har sagt jeg trenger tid til å tenke.

-  Hvor stor rolle spiller lønna ved en eventuell overgang?

-  Det betyr litt, men andre ting er viktigere. Jeg har ikke lyst til å bli husket som en drittsekk som bare var ute etter penger. Sjøl om jeg sjelden tenker på det, så betyr det litt for meg å bevare et godt rykte.

Nådd målene

Alexander Ødegaard har klart bragden å være Norges mest ettertraktede fotballspiller etter en sesong på Tippeligaens dårligste lag.

FAKTA

Alexander Ødegaard

Klubb: Sogndal (125 kamper/43 mål)
Alder: 24
Høyde: 180
Vekt: 73
Landskamper/mål: 3 kamper/1 mål
U-landslagskamper/mål: 27 kamper/9 mål
Aktuell: Ønsket av Rosenborg og Brann foran sesongen 2005.

Mens Sogndal var årets skuffelse, slo Ødegaard igjennom for fullt med 15 seriemål og landslagsdebut. I hans tredje landskamp - mot Slovenia - kom det første målet. Ødegaard rundet keeper og smalt ballen i krysset.

-  Jeg er fornøyd med sesongen. Målene mine var å komme på landslaget og score minst ti ganger i Tippeligaen. De har jeg nådd. Men nedrykket til Sogndal gir meg en vond bismak. Det var veldig trist.

Snekker

-  Mine styrker er at jeg kan avslutte med begge beina, og at jeg ofte kommer i posisjon til å bruke dem til akkurat det. Men jeg skulle ønske jeg var sterkere fysisk og en bedre hodespiller. Nå kan jeg ikke være klin gal som Håvard Flo. Han går inn i alle mulige dueller.

-  Hvis du ikke hadde vært fotballspiller, hva kunne du tenkt deg å jobbe som?

-  Jeg har aldri vært spesielt glad i å gå på skolen, og hadde ikke klart en kontorjobb hvor jeg måtte sitte timevis foran PC-en. Jeg kunne godt tenke meg å være snekker. Det virker som en fin jobb hvor du får brukt kroppen din mye.

Det får Alexander Ødegaard gjort som fotballspiller også, sjøl om han innrømmer at det er vanskelig å motivere seg for trening når vi snart henter fram adventsstaken og snøen ligger kram over epletrærne i saftbygda Sogndal.

Og Ødegaard er ikke snauere enn at han gjør det snart samtlige fotballproffer gjør når de har fri:

Spiller TV-spill.

-  Jeg liker det veldig godt. Akkurat nå spiller jeg rallyspill med en kompis. Vi skal kjøre alle VM-rundene, og den som taper må kjøpe en kasse pils til den andre.

-  Da regner jeg med at du er Petter Solberg?

-  Nei, Subaruen har så dårlig styring. Begge kjører for Peugeot.

Mellom rundene blir det tid til en fotballkamp på TV.

Kjæresten

-  Så du kampen mellom Barcelona og Real Madrid forrige helg? Det var bare én spiller på banen. Ronaldinho var helt overlegen, sier en ivrig Alex.

-  Jeg kan ikke se for mange kamper, da blir ikke Caroline (kjæresten, som har vært sammen med Alexander i fem år, journ. anm.) så veldig blid. Hun liker ikke fotball så veldig godt, sier Alex.

-  Men det er i grunn bare bra. Av og til er det godt å kunne koble av med noe annet.

TENKER: Alexander Ødegaard tar seg god tenketid før han bestemmer seg for ny klubb. Foreløpig har han det mer enn godt nok hjemme i Sogndal.
GJENNOMBRUDD: 2004-sesongen ble Alexander Ødegaards store gjennombrudd. Så er han da også, sammen med Martin Andresen, høstens mest ettertraktede på spillermarkedet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media