<strong>IKKE RUFSETE:</strong> Christina Vukicevic. Foto: Scanpix
IKKE RUFSETE: Christina Vukicevic. Foto: Scanpix Vis mer

Vil bli mer «rufsete»

Christina Vukicevic vil forandre stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Christina Vukicevic gleder seg på lillebrors vegne over sølvet i junior-VM. Nå sier at hun kanskje kan lære litt av ham og bli litt mer «rufsete» i stilen.

- Han (Vladimir) er mye mer avslappet enn meg, og det kan jeg kanskje lære litt av. Jeg er så veldig skjematisk og liker at ting blir gjort på samme måte hele tiden. Kanskje det kan fungere bra hvis jeg legger om stilen litt og blir litt mer avslappet jeg også, sier Christina Vukicevic.

Hun skal i aksjon i EM med forsøk på 100 meter hekk fredag. Forberedelsene har ikke vært de aller beste. I april måtte hun ta en pause på fire uker på grunn av en skade. Et overtråkk under oppvarmingen før lag-EM i Bergen, ødela også et par ukers forberedelser for henne.

Men hun er på plass i Barcelona, og dersom hun hadde løpt på personlig rekord denne sesongen, så ville hun ha vært på tredjeplass i Europa hittil i år.

- På statistikken er jeg ikke noen medaljekandidat, men jeg føler at jeg er i angrepsposisjon. Formen er det i alle fall ikke noe å si på, sier jenta som har 12,87 på korthekken i år.

Fysisk bedre - Jeg er fysisk sett mye bedre enn jeg har vært noen gang før, og tre av de siste fem løpene har gått veldig bra, forteller hun til NTB.

Årsbestetiden klarte hun, utrolig nok, i lag-EM i Bergen etter at hun hadde vrikket kroppen kraftig på oppvarmingen før løpet sitt.

Hun har hatt en tendens til å heve seg i mesterskapene, og tror hun skal kunne klare det til EM her i Barcelona også. Hun er i alle fall optimist, har et fantastisk godt humør, og legger ikke skjul på at hun er blitt inspirert av brorens VM-medalje i juniormesterskapet i canadiske Moncton.

- Vladimir løp dårlig i semifinalen, men hevet seg kraftig til finalen og løp helt på topp der. Det var godt han minnet meg på at det er mulig å gjøre det på den måte, sier Christine.

Godt forberedt - Jeg vil si at Christina er godt fysisk forberedt, sier pappa og trener Petar Vukicevic. Han har ikke vært til stede og fulgt de siste forberedelsene til datteren den siste drøye uken, men sier at forberedelsene har gått sin gang på en utmerket måte.

- Christina er godt motivert til den oppgaven hun står foran her i Barcelona, og selv om vi ikke akkurat har fått gjort det vi ønsket før dette mesterskapet, så har vi gjort det vi har kunnet gjøre, forteller pappa Petar til NTB.

- Det Christina gjør rent treningsmessig tilsier stor framgang. Derfor håper og tror jeg at de svarene jeg får etter at hun er kommet i gang her blir positive, men jeg kan selvsagt ikke gi noen garantier, sier Petar Vukicevic.

Christina skal i aksjon fredag formiddag på Stadio Olimpico. Omtrent samtidig skal samboer Andreas Thorkildsen kvalifisere seg i spyd. Det kan bli en ny opplevelsesrik dag på OL-stadion fra 1992 for superparet fra Majorstua.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer