- Vil bli proff

Magne Hoseth herjet med Vålerenga og scoret tre mål søndag. Nå er han toppscorer i Tippeligaen. Neste store mål: Proffspill i utlandet.

- Det har svirret noen klubbnavn i lufta, men ikke noe konkret. Rykter er jeg ikke interessert i, bare konkrete tilbud. Det har jeg også gitt agent Rune Hauge beskjed om, sier Magne Hoseth.

Som Molde-spiller liker han best å ligge bak spissen som offensiv midtbanemann, og servere krempasninger til medspillerne.

Mot Vålerenga (5-1) briljerte Magne Hoseth (19) på venstrevingen, og ble tremålsscorer for første gang i karrieren. Han klatret til topps på scoringslista sammen med Branns Thorstein Helstad (begge 14 mål).

Ikke god nok

- Toppscorer blir jeg nok ikke, det ville vært veldig merkelig. Så er jeg også mer midtbanespiller og tekniker enn spiss og goalgetter. Selv om jeg har 14 seriemål så langt, sier Magne Hoseth.

I fjor lagde han to tippeligamål på 14 kamper for Molde. Etter de første serierundene i år, var det heller ikke noe som tydet på at han skulle stå som toppscorer fire runder før slutt.

- I de tre første seriekampene (mot Lillestrøm, Haugesund og Viking) var jeg ikke god nok for laget, og måtte ta til takke med å være innbytter.

- I stedet for å bli sur og forbannet, tok jeg situasjonen som en utfordring, trente mer og kjempet meg inn på laget, sier Magne Hoseth.

Femårskontrakt

Fram til junioralderen spilte han for Averøykameratene.

- Første kampen min var som fireåring. Den gang var jeg mer opptatt av fotballskoene enn av ballen.

- Nå har jeg tegnet femårskontrakt med Molde, har vært med å slå ut Mallorca i Champions League-kvalifisering og scoret to mål mot CSKA Moskva, sier Hoseth om høydepunktene så langt i fotballkarrieren.

VIL BLI PROFF: Magne Hoseth.