Vil bli som «Doffen»

Norske eksperter mener Stabæks Henning Hauger (20) blir årets nye stjerneskudd. Selv prøver han å ikke tenke så mye på akkurat det.

-  Det er jo moro at noen har tro på meg, men jeg prøver ikke å tenke så mye på hva andre sier, sier Henning Hauger til Dagbladet.

Da Dagbladet spurte en rekke fotballeksperter, svarte flere av dem at de tror Hauger blir årets nykommer i eliteserien 2006. Både tidligere landslagstrener Nils Johan Semb, NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken, og Dagbladets ekspertkommentator Esten O. Sæther er enige om at framtida til den unge fotballstjernen ser lovende ut.

-  Blir gøy

-  Henning Hauger har jeg stor tro på. Han er en del av den nye norske midtbanen, med en bred teknisk base og stor bevegelighet, sier Sæther.

Hauger kommer fra egen stall, og spiller fast på U21-landslaget. Nå gleder han seg til eliteseriespill med nyopprykkede Stabæk.-  Det blir gøy å spille mot de beste, og ettersom vi avsluttet så bra i fjor har vi stor tro på oss selv nå. For min egen del har jeg fortsatt mye å lære, og jeg håper dette året vil utvikle meg mer, sier 20-åringen.

Stort potensial

I fjor var Start overraskelseslaget i eliteserien, og laget fikk flere profiler i løpet av året. Kristofer «Doffen» Hæstad var en av dem, og Hauger ønsker å bli like god.

-  Det hadde vært gøy å bli en «ny» Doffen. Han har gjort det bra, og det har jeg også lyst til å gjøre, sier Hauger - som har to år igjen av kontrakten med Stabæk. Hovedtrener i Stabæk, Jan Jönsson ser også et stort potensial i Hauger, og tror han blir en viktig del av Stabæk som eliteserielag.

 LANDSLAGET:  Stabæks U21-landslagsspiller Henning Hauger har allerede møtt noen av de beste U-21-spillerne i Europa - her slovenske Matic. Nå venter de beste Tippeligaspillerne. Foto: Scanpix
LANDSLAGET: Stabæks U21-landslagsspiller Henning Hauger har allerede møtt noen av de beste U-21-spillerne i Europa - her slovenske Matic. Nå venter de beste Tippeligaspillerne. Foto: Scanpix Vis mer

-  Akkurat som Hæstad er Hauger en ballvinner med tempo, sier han.

FORBILDE: Kristofer «Doffen» Hæstad slo igjennom i fjor. Nå er han et forbilde for blant andre Henning Hauger.