FOR ET KARRIERESPRANG: Bébé spilte for 3. divisjonslaget Amadora for noen uker siden. Oppholdet i toppserielaget Vitoria Guimaraes ble superkort - før han forsvant til Manchester United. Foto: EPA/HUGO DELGADO
FOR ET KARRIERESPRANG: Bébé spilte for 3. divisjonslaget Amadora for noen uker siden. Oppholdet i toppserielaget Vitoria Guimaraes ble superkort - før han forsvant til Manchester United. Foto: EPA/HUGO DELGADOVis mer

- Vil bli som Ronaldo

3. divisjonsmannen fjernet rastahåret før United-ankomsten.

||| (Dagbladet): Portugisiske Bébé må sies å være et av sir Alex Fergusons mest spesielle kjøp.

Manchester United-manageren har nemlig innrømmet at han aldri selv har sett 20-åringen spille og at han var et impulskjøp. For bare noen uker siden spilte den offensive midtbanespilleren i portugisisk 3. divisjon.

Intet mindre enn en drøm for tabloidpressen, altså.

- Som en drøm Tirsdag ble Bébé presentert på Old Trafford, med ny klubbgenser - og ny hårsveis. Den store rastamanken er nemlig barbert bort - og han ser nå i stedet ut som en hvilken som helst fotballspiller.

Så gjenstår det bare å se om han ser ut som en Premier League-spiller også, når han får sjansen på banen.

For steget fra portugisisk 3. divisjon til United-treningene er enormt. Så stort at det nok vil ta tid før publikum får se ham i aksjon på Old Trafford.

- Å komme til et lag som dette er en drøm som går i oppfyllelse for en hvilken som helst spiller, i tillegg er den portugisiske faktoren en ekstra motivasjon for meg, sier 20-åringen ifølge klubbens hjemmeside.

Han trekker fram portugiserne Cristiano Ronaldo og Nani som spillere han ser opp til.

Usett for første gang - Ronaldo spilte her og ble en veldig stor spiller. Jeg vil bli som dem. Jeg skal jobbe hardt for å bli en spiller av topp kvalitet, sier Bébé.

Veien dit er kanskje lang, men for en som har spilt seg opp fra slum og hjemløshet - er den kanskje ikke umulig.

Med litt Fergie-hjelp på veien.

- Det er første gang jeg har kjøpt en spiller usett. Men vi har et bra speiderapparat, og noen ganger må man følge instinktet. Speideren i Portugal insisterte på at vi måtte handle fort, så da ser du på materialet. Du ser på alder, og om de kan tilføre fart, balanse og spillevilje, sier Ferguson.

Les også: Hvem i alle dager er Bébé?

PRESENTERT PÅ OLD TRAFFORD: Tiago Correia - bedre kjent som Bébé - håper å gå i fotsporene til Cristiano Ronaldo. Foto: AP/TIM HALES
PRESENTERT PÅ OLD TRAFFORD: Tiago Correia - bedre kjent som Bébé - håper å gå i fotsporene til Cristiano Ronaldo. Foto: AP/TIM HALES Vis mer