Vil bli sumo-proff i japan

Etter å ha gjort reint bord under Nordisk Open i sumobryting i helga, kan Tønsberggutten Hans Olaf Evensen Borg (27) bli Europas første deltaker i den japanske proffligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sumoens hjemland har de beste en grunnlønn på 150 000 kroner i uka.

- Jeg går med litt sommerfugler i magen. Drømmen om Japan er tent, sier nordmannen på drøye 155 kilo til Dagbladet.

Under Nordisk Open i Oslo i helga triumferte Evensen Borg i klasse +115 kilo, åpen klasse og lagkonkurransen. Blant annet feide han to polakker av banen, som er blant de fremste sumobryterne i Europa. President i det europeiske sumoforbundet, Steven Gadd fra England, ble så imponert over nordmannen at han nå vil prøve å få Tønsberggutten til å stille i den japanske ligaen.

- Gadd fortalte dette til treneren min under stevnet i helga. Nå satser jeg på å gjøre sumobryting til levebrød, sier Hans Olaf som til daglig er miljøarbeider på psykiatrisk avdeling ved Tønsberg sykehus.

150 000 i uka

Sumobryteren har bakgrunn fra amerikansk fotball, men byttet idrett for snart tre år siden. Da han begynte, veide han 140 kilo, men det var ikke nok til å hevde seg i toppen.

- Nå veier jeg litt over 155 kilo. Det var slett ikke vanskelig å gå opp i vekt. Jeg har alltid vært overvektig, og legger på meg bare jeg ser mat. Selvfølgelig spiser jeg mye. Som regel vanlig norsk mat, og gjerne spaghetti, sier Evensen Borg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer