Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bli trener igjen

Nils Arne Eggen sier han er åpen for et comeback som topptrener, hvis han skulle få tilbudet.

-  Du vet, etter så mange år med guttungene, føler jeg meg ikke gammel, sier Eggen til Dagbladet.

Orkdalingen ga seg som Rosenborg-trener etter 2002-sesongen. Sist høst var han en het kandidat til jobben som landslagssjef sammen med Egil «Drillo» Olsen, men det ble med spekulasjonene. Eggen sjøl har tidligere sagt at et comeback er uaktuelt i overskuelig framtid.

Nå er han imidlertid åpen, dersom det skulle komme et tilbud.

-  Om to år

-  Før har jeg fått forespørsler fra flere klubber i både Norge og Europa, men i år har jeg ikke fått noen tilbud. Så per i dag ser det ikke ut som jeg vil trene en toppklubb igjen, sier Norges mestvinnende klubbtrener.

-  Så du har med andre ord ikke lagt opp som trener?

-  Nei.

-  Hvor gode var de utenlandske klubbene som tidligere har kontaktet deg?

-  Det var ganske gode lag, sier Eggen.

Denne sesongen har «Far sjøl», på eget initiativ, ledet flere av treningene til 3. divisjonsklubben Orkla.

Dessuten har han hatt tett dialog med Rosenborgs trenerduo.

Samtalepartner

-  Det var en del av planen for denne sesongen. Jeg har kommet med råd og tips til Ola (By Rise) og Per Joar (Hansen), men det er dem som har ledet laget. Jeg har bare vært en samtalepartner, sier 63-åringen.

-  For eksempel spiste jeg middag med Ola i dag (mandag) og jeg snakket med ham på lørdag. Vi har en god dialog.

-  Mini sier du burde vært hentet tilbake som trener for RBK. Hva sier du til det?

-  Mini er en oppvakt og oppegående kar, som ofte har gode meninger. Men her spiller det mange faktorer inn.

-  For det første er det helt feil å gjøre noe nå. Ola vet best hva som må gjøres for å sikre seriegullet. Samtidig er jeg ikke enig med dem som mener Rosenborg har hatt en svak sesong. Tippeligaen er blitt bedre, og en jevnere gullkamp er et resultat av det.

-  Rosenborg vinner

-  Men laget har tapt fire av de fem siste seriekampene?

-  Alle lag har dårlige perioder. Det hadde vi også da jeg var trener. I 2001, for eksempel, sikret vi gullet i siste seriekamp.

-  Og det er ikke bare bare å sitte i førersetet. Vålerenga klarte det ikke i et døgn engang. Du så Sogndal. Sjøl om de rykket ned etter den kampen, jublet de som bare det. Alle vil ta serielederen, mener Eggen.

Han har ikke tro på at klubbens rutinerte spillere er for mette på suksess, men ser at for mye suksess kan bli en sovepute.

-  Det er mulig å bli mett på suksess. Det er litt som i romantiske dikt hvor det ofte snakkes om «det første møtets sødme». Men jeg tror Rosenborg-spillerne er sultne på flere mesterskap, sier Eggen, som har klokkertro på at laget fra Trondheim beholder ledelsen helt inn og vinner Eliteserien for 13. gang på rad.

-  Jeg tror Rosenborg vinner de to neste kampene. Det gjør jeg i og for seg alltid.

SULTEN: Trenerlegenden Nils Arne Eggen har fått smaken på topptrener-tilværelsen igjen. Nå åpner han for et comeback. Men tilbudene har uteblitt denne sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media